Amasya'da Sultan II. Bayezid Külliyesi'nde Açılan Amasya Üniversitesi İmaret Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi Dualarla Açıldı.

Amasya’da Sultan II. Bayezid Külliyesi’nde oluşturulan Amasya Üniversitesi İmaret Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi, görkemli bir törenle ve dualarla hizmete açıldı. Dünyanın en büyük Hilye-i Şerif’i, çeşitli hat eserleri ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) Sakal-ı Şerif’inin sergilendiği merkezin açılışına Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ve birçok protokol üyesi katıldı.

A W229665 01 Tokathaber

Troya Film Platform’da Etkinlik Takvimi Açıklandı Troya Film Platform’da Etkinlik Takvimi Açıklandı

Coşkulu Açılış Töreni

Merkezin Amasya Valiliği ve Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün desteğiyle hayata geçirildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Merkezimizde, dünyanın en büyük Hilye-i Şerif’i, üstad Mahmut Şahin'in gönlünden yazıya nakşedilen Peygamber Efendimizle ilgili ayeti kerimeler, Hadis-i Şerifler ve Peygamber Efendimizi anlatan hatlarla karşılaşacaksınız. Merkezimizde lisansüstü dersler, çeşitli kurslar ve sohbetler düzenleyeceğiz. Amasya Üniversitesi olarak, bu değerli mirası coşan gönüllere hediye etmekten büyük bir kıvanç duyuyoruz.”

Hilye-i Şerif ve Sakal-ı Şerif Sergileniyor

Merkezde, dünyanın en büyük Hilye-i Şerif’i ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) Sakal-ı Şerif’i ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Hattat Mahmut Şahin tarafından yazılan ve Peygamber Efendimizle ilgili ayetleri, hadisleri içeren eserler büyük ilgi görüyor. Merkez, ayrıca lisansüstü derslerle, çeşitli kurslar ve sohbetlerle bilim, kültür ve sanatın merkezi olacak.

A W229665 03 Tokathaber

Açılış Dersi: Hz. Peygamber Sevgisinin Kültür ve Medeniyetimize Etkisi

Açılış töreninin ardından İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Güler, "Hz. Peygamber Sevgisinin Kültür ve Medeniyetimize Etkisi" konulu bir ders verdi. Hattat Mahmut Şahin tarafından Aytuğ Talha Yıldız’a ‘Tezhip İcazetnamesi’ verilmesiyle açılış programı sona erdi.

Etkinlikler ve Eğitimler Devam Edecek

Amasya Üniversitesi İmaret Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi, ziyaretçilere kapılarını açarak birçok etkinlik ve eğitim programına ev sahipliği yapacak. Öğrenciler, akademisyenler ve sanatseverler, merkezde düzenlenecek dersler ve kurslarla sanat ve kültür dolu bir ortamda bulunacaklar.

A W229665 04 Tokathaber

Muhabir: Murat Onur