Girişimci kadınlar bu etkinlikte buluştu Girişimci kadınlar bu etkinlikte buluştu

Tokat İşkur İl Müdürlüğü tarafından Tokat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesine çalıştırılmak üzere Toplum Yararına Program (TYP) uygulanacak.

Bu kapsamda temizlik alanında 6 ay süreyle 57 kişi alınacak. Program 16.07.2024-31.12.2024 tarihleri arasında. 4 Temmuz'da başlayan başvurular 8 Temmuz'a kadar sürecek.  Bu kapsamda Merkezde 19, Erbaa'da 2, Niksar'da 10, Reşadiye'de 2, Turhal'da 7, Zile'de 17 kişi alınacak. 
Programa başvuru şartları: 
İşkur'a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlayıp 19'undan gün almış olmak, Öğrenci olmamak (Açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç), Emekli veya malul aylığı almamak, Son 1 yıl içinde yüklenici kurumun çalışanı olmamak, Katılımcıların başvuru ve başlangıç tarihinde sigortalı çalışan veya gelir vergisi mükellefi olmamaları gerekmektedir. Aylık toplam hane geliri net asgari ücretin 1,5 katını (25.503,18 TL) aşanlar programa katılamaz. İl Müdürlüğü ile düzenlenecek olan bu programlarda; Birinci Liste/ İkinci Liste ayrımı yapılmaktadır. (Erkeklerde 35 yaş üstü olanlar öncelikli sayılacaktır.)  

Muhabir: Mihriban Koçaker