Tokat Kentsel4

11 şehri ağır etkileyen 6 Şubat depremleri Kuzey Anadolu fayı üzerinde bulunan birinci derece deprem bölgesi Tokat'ta deprem gerçeğini bir kez daha gün yüzüne çıkarırken çalışmalar kentsel dönüşüm üzerine yoğunlaştırılmıştı. Kentsel Dönüşümün start vereceği Tokat'ta çalışmalar sürüyor. Tokat adım adım kentsel dönüşüme gidiyor.

Tokat Kentsel2

Tokat'ın Süper Valisi, Yarın Söke’deki Kabri Başında Anılacak Tokat'ın Süper Valisi, Yarın Söke’deki Kabri Başında Anılacak

Tokat Belediyesi'nde bugün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Gedaş Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı ve MHP İl Başkanı Mustafa İpek’in katılımı ile kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı. 

Tokat Kentsel1

Ardından heyet kentsel dönüşümün gerçekleşeceği noktalarda incelemelerde bulundu. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, "Şehrimizde misafir ettiğimiz Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Sayın Vedad Gürgen, Milletvekilimiz Sayın Yücel Bulut, Gedaş Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı, İl Başkanımız Sayın Mustafa İpek ve belediye başkan yardımcılarımız ile birlikte; kentsel dönüşümün gerçekleşeceği noktalarda incelemelerde bulunduk.Tokat’ın tarihi dokusunu koruyacak ve şehrimizde depreme dayanıklı yepyeni binalar inşa edeceğiz." dedi. 

Tokat Kentsel9

Muhabir: Mihriban Koçaker