Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mısır ekmeği, hem pratik hem de lezzetli bir tarif olarak sofraları süslemeye devam ediyor. İşte, tava üzerinde kolayca hazırlayabileceğiniz bu enfes lezzetin tarifi:

Malzemeler:

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı mısır unu
1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)

Tarif:

Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın.

Üzerine yoğurt ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.

Mısır ununu ve kabartma tozunu da ekledikten sonra homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.

Arzuya göre tuzu bu aşamada ekleyin. Tercihinize göre tuzsuz da yapabilirsiniz.

Yapışmaz bir tavaya karışımı dökün. Eğer yapışmaz bir tavaya sahip değilseniz, tavayı hafifçe yağlayarak karışımı dökebilirsiniz.

Tavanın kapağını kapatın ve en düşük ateşte yaklaşık 8-10 dakika kadar pişirin. Bu süre, ekmeğin alt kısmının iyice pişmesi için yeterlidir.

Üst kısmı kuruyup minik gözenekler oluştuğunda, tavanın kapağını kaldırın.

Dikkatlice ekmeği ters çevirin ve diğer tarafını da 5-7 dakika kadar pişirin.

Son olarak, tavayı ocaktan alın ve dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

Bu pratik tarifle, Karadeniz'in eşsiz lezzetini evinizin konforunda deneyimleyebilirsiniz. Misafirlerinizi şaşırtacak ve sofralarınızı renklendirecek bu lezzetli mısır ekmeğini denemek için bugün mutfağa adım atın!

Muhabir: Kenan Kayhan