Adana’da bu sabah saat 05.32'de meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem, bölgedeki vatandaşlarda büyük panik yarattı. Bu sarsıntının hemen ardından, saat 05.33'te 4.5 büyüklüğünde bir artçı deprem daha yaşandı. Depremler çevre illerden de hissedildi.

AFAD'dan İlk Açıklama: Olumsuz Bir Durum Yok

Yol Sorununa Hızlı Çözüm! Mustafa Arslan’dan Günçalı'ya Özel Destek Yol Sorununa Hızlı Çözüm! Mustafa Arslan’dan Günçalı'ya Özel Destek

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Kozan olan ilk depremin ardından, 4.5 ve 4.0 büyüklüğündeki iki artçı depremin yaşandığını duyurdu. AFAD yetkilileri, şu anda olumsuz bir durumun bulunmadığını ve ekiplerin saha taramalarına devam ettiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “An itibarıyla olumsuz bir durum yok” açıklamasında bulundu. Bakan Yerlikaya, Adana ve çevresindeki tüm ilgili kurumların durumu yakından takip ettiğini ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Depremin Etkileri ve Güncel Durum

İlk depremler, erken saatte yaşandığı için şehirde kısa süreli bir paniğe yol açtı. AFAD ve diğer yetkili kurumlar, hasar tespit çalışmaları ve etkilenen bölgelerdeki saha taramalarına devam ediyor.

Muhabir: Burhan Arar