Merkez Bankası'nın Haziran ayında politika faiz oranlarını %50 seviyesinde sabit tutmasının ardından mevduat faiz oranlarında değişiklikler meydana geldi. Tokat'ta 100 bin lirasını mevduatta değerlendirmek isteyen vatandaşlar için yeni faiz oranları ve getirileri belli oldu. İşte detaylar...

Giresun'da fındık fiyatı 123 ile 125 lira arasında işlem gördü Giresun'da fındık fiyatı 123 ile 125 lira arasında işlem gördü

Güncel Mevduat Faiz Oranları

Merkez Bankası, bankalar tarafından açılan mevduatlara uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranlarını duyurdu. Buna göre, vadeye göre faiz oranları şu şekilde belirlendi:

1 aya kadar vadede: %55.63
3 aya kadar vadede: %58.38
6 aya kadar vadede: %55.76
1 yıla kadar vadede: %46.63
1 yıl ve daha uzun vadede: %41.65

100 Bin Liranın Aylık Getirisi

100 bin lira tutarında parasını 1 aylık mevduatta değerlendiren bir vatandaş, stopaj oranı düşüldükten sonra yıllık %55.63 faiz oranıyla 32 gün sonunda 4287 lira faiz getirisi elde edebiliyor.

Diğer Miktarlar İçin Faiz Getirisi

500 bin lira: Aynı şartlarda ay sonunda 21.440 lira net faiz getirisi.
1 milyon lira: Aynı şartlarda ay sonunda 42.881 lira net faiz getirisi.

Yüksek Faiz Oranları

Merkez Bankası'nın verilerine göre, Nisan ayında %80 oranında faizle parasını değerlendirenler de oldu. Ancak, Merkez Bankası, Nisan ayından bu yana bankalar tarafından mevduatlara fiilen uygulanan azami faiz oranlarını açıklamıyor.

Stopaj Oranlarında Değişiklik

Parasını mevduatta değerlendiren kişiler için stopaj oranlarında değişiklik yapıldı:

6 aya kadar vadeli mevduatlarda: %5’ten %7,5’e yükseltildi.
1 yıla kadar vadeli hesaplarda: %3’ten %5’e yükseltildi.
1 yıldan uzun vadeli hesaplarda: %2,5 olarak sabit kaldı.

Yüksek Faiz Veren Bankayı Tercih Edin

Mevduat faiz oranları bankadan bankaya farklılık gösterebilir. Bu nedenle, parasını mevduatta değerlendirmek isteyen vatandaşların araştırmalarını iyi yaparak en yüksek faizi veren bankayı tercih etmeleri önemlidir.

Merkez Bankası'nın politika faiz oranlarını sabit tutmasının ardından Tokat'ta 100 bin TL'lik mevduatın 1 aylık getirisi 4287 TL oldu. Yatırım yapmayı düşünen vatandaşların faiz oranlarını ve stopaj kesintilerini göz önünde bulundurarak en uygun bankayı seçmeleri büyük önem taşıyor. Detaylı bilgi için bankalarla iletişime geçebilirsiniz.

Muhabir: Burhan Arar