MALZEME LİSTESİ
• 500 gr kıyma
• 1 adet rendelenmiş soğan
• 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
• 1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
• 1 yumurta
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı pul biber
• Püresi için:
• 4 tane patates
• 1 kase kaşar peyniri
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Sosu için:
• 1. 5 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 çay kaşığı kekik
• Ayrıca:
• 1 su bardağı kadar bezelye
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
TARİF
• Kıyma derin bir kaba alınır.
• Üzerine rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, ekmek kırıntısı (yoksa galeta unu da kullanabilirsiniz), 1 yumurta, tuz, kimyon, pul biber alınır ve güzelce yoğurulur.
• Püresi için patatesler küp küp doğranır üzerini geçecek kadar su eklenip haşlamaya alınır.
• Yumuşayan patateslerin suyu süzülür.
• Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tereyağı ve tuz alınıp blenderda güzelce ezilir.
• Hazırlanan köftelerden parçalar kopartılarak çanak şekli verilir.
• Yağlanmış fırın kabına köfteler dizilir.
• Köftelerin içine önce birer kaşık bezelye koyulur.
• Hazırlanan patates püresi sıkılır.
• Önceden ısıtılmış 200 derecede 25-30 dk pişirilir.
• Sosu için bir tavaya su, salça ve kekik alınıp ocakta kaynatılır.
• Fırında pişme süresini tamamlayan köftelere sos eklenir.
• Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyularak kaşarlar kızarana kadar tekrar fırına verilir.