Çünkü makarna suyundaki birçok vitamini de böylelikle ziyan ediyorsunuz.
Haşlarken tam çekeceği kadar su koyun
İyi kaliteli bir makarnanın pişirildiği zaman şekli bozulmaz ve suyunu çekerek iki katı genişleyebilir. Piyasadaki çoğu makarna kendisinin 1,5 katı kadar su çeker. O halde makarna haşlarken tam çekeceği miktarda su koyup bu suyu çektirmek ve süzme işlemi yapmamak su ile attığımız bu vitamin ve minerallerin kaybetmemizi engelleyecektir.
Ya da süzdüğünüz suya sos yapın
Bazı insanlar alışkanlık nedeniyle makarnayı süzerken bazıları süzmediği zamanki dokudan hoşlanmaz. Makarnayı süzsek bile vitamin ve mineral kayıplarının önüne geçmemiz mümkün. Makarnadan ayırdığımız suyu makarnaya yapacağımız bir sosun yapımında kullanmak mantıklı olacaktır. Ya da süzülen bu su çorbalarımıza dahil olabilir.