Godiva'nın şefi Çikolataseverlerle buluşuyor Godiva'nın şefi Çikolataseverlerle buluşuyor

Lezzetli makarna hazırlamak içinse dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Pişirme süresi, konulması gereken su miktarı, tuz ve yağ miktarı makarnanın lezzetini etkiliyor.

İşte 4 kişilik bir aile için lezzetli salçalı makarna tarifi ve püf noktaları:

Malzemeler:

  • 1 paket makarna
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak

Yapılışı:

  • 5 su bardağı suyu kaynatın ve içine tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyin. Su iyice kaynadıktan sonra makarnayı ilave edin ve ara sıra karıştırarak 10-15 dakika pişirin.
  • Makarna yumuşadığında suyunu süzün ve bir tabağa alın.
  • Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın ve salçayı ekleyin. Salçayı kavurun ve üzerine karabiber, kırmızı biber, kekik ve rendelenmiş sarımsak ekleyin. Sosu biraz suyla açın ve kaynatın.
  • Sos hazır olduğunda makarnanın üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  • Salçalı makarnanız servise hazır. Afiyet olsun!

Püf noktalar:

  • Makarnayı haşlarken suyunu azaltmayın, aksi halde yapışabilir.
  • Makarnayı soğuk sudan geçirmeyin, sos tutuşunu azaltır.
  • Makarnaya sos yapacaksanız haşlama suyuna yağ eklemeyin, yağlanan makarna sosu tutmaz.
  • Makarnayı haşladığınız suyu sos yapımında kullanabilirsiniz, lezzetini arttırır.
Muhabir: Kenan Kayhan