Lezzetli makarna hazırlamak içinse dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Pişirme süresi, konulması gereken su miktarı, tuz ve yağ miktarı makarnanın lezzetini etkiliyor.
İşte 4 kişilik bir aile için lezzetli salçalı makarna tarifi ve püf noktaları:
Malzemeler:
- 1 paket makarna
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 diş sarımsak
Yapılışı:
- 5 su bardağı suyu kaynatın ve içine tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyin. Su iyice kaynadıktan sonra makarnayı ilave edin ve ara sıra karıştırarak 10-15 dakika pişirin.
- Makarna yumuşadığında suyunu süzün ve bir tabağa alın.
- Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın ve salçayı ekleyin. Salçayı kavurun ve üzerine karabiber, kırmızı biber, kekik ve rendelenmiş sarımsak ekleyin. Sosu biraz suyla açın ve kaynatın.
- Sos hazır olduğunda makarnanın üzerine dökün ve iyice karıştırın.
- Salçalı makarnanız servise hazır. Afiyet olsun!
Püf noktalar:
- Makarnayı haşlarken suyunu azaltmayın, aksi halde yapışabilir.
- Makarnayı soğuk sudan geçirmeyin, sos tutuşunu azaltır.
- Makarnaya sos yapacaksanız haşlama suyuna yağ eklemeyin, yağlanan makarna sosu tutmaz.
- Makarnayı haşladığınız suyu sos yapımında kullanabilirsiniz, lezzetini arttırır.
Muhabir: Kenan Kayhan