Lezzetli makarna hazırlamak içinse dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Pişirme süresi, konulması gereken su miktarı, tuz ve yağ miktarı makarnanın lezzetini etkiliyor.

İşte 4 kişilik bir aile için lezzetli salçalı makarna tarifi ve püf noktaları:

Malzemeler:

Bir Daha Dışarıdan Yemek İstemeyeceksiniz: Evde Soslu Tavuk Dürüm Tarifi Bir Daha Dışarıdan Yemek İstemeyeceksiniz: Evde Soslu Tavuk Dürüm Tarifi
  • 1 paket makarna
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak

Yapılışı:

  • 5 su bardağı suyu kaynatın ve içine tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyin. Su iyice kaynadıktan sonra makarnayı ilave edin ve ara sıra karıştırarak 10-15 dakika pişirin.
  • Makarna yumuşadığında suyunu süzün ve bir tabağa alın.
  • Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın ve salçayı ekleyin. Salçayı kavurun ve üzerine karabiber, kırmızı biber, kekik ve rendelenmiş sarımsak ekleyin. Sosu biraz suyla açın ve kaynatın.
  • Sos hazır olduğunda makarnanın üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  • Salçalı makarnanız servise hazır. Afiyet olsun!

Püf noktalar:

  • Makarnayı haşlarken suyunu azaltmayın, aksi halde yapışabilir.
  • Makarnayı soğuk sudan geçirmeyin, sos tutuşunu azaltır.
  • Makarnaya sos yapacaksanız haşlama suyuna yağ eklemeyin, yağlanan makarna sosu tutmaz.
  • Makarnayı haşladığınız suyu sos yapımında kullanabilirsiniz, lezzetini arttırır.
Muhabir: Kenan Kayhan