Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kredi kartlarında birikmiş borçların ve ihtiyaç kredilerinin 60 aya kadar vade ile yapılandırılabileceğini açıkladı.

TCMBnin Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği Resmi Gazetede, BDDKnin konuya ilişkin Kurul kararı da internet sitesinde yayımlandı.

BDDK’dan yapılan açıklamaya göre alınan karar ile birlikte, bireysel kredi kartlarında karar tarihi itibarıyla dönem borcunun ödenmesi gereken asgari tutarı ödenmemiş olan bireysel kredi kartlarının mevcut borç bakiyeleri kart hamilleri tarafından talep edilmesi halinde en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yapılandırılabilecek. Kredi kartı yapılandırma borcunun yüzde 50’si ödeninceye kadar ilgili bankaca kart hamiline tahsis edilen kredi kartlarının limitleri artırılamayacak.


BDDK, kredi kartlarında asgari ödeme oranında da değişikliğe gitti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı İskurt, Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu'nda konuştu: Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı İskurt, Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu'nda konuştu:

Dönem borcunun yüzde 20si olan asgari ödeme oranında sınır tutar, 25 bin liradan 50 bin liraya çıkarıldı. 50 bin lira ve altında olan kredi kartları için asgari ödeme oranı dönem borcunun yüzde 20si olurken, 50 bin lira ve üzerinde olanlarda yüzde 40 olarak uygulanacak.


24 EKİMDE AÇIKLANACAK 1 KASIMDA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK


BDDKnin adımlarıyla uyumlu şekilde TCMB, bireysel kredi kartlarına uygulanan azami akdi faiz oranlarını kredi kartı dönem borcuna göre referans orana bağlı olarak farklılaştırdı. Bu kapsamda belirlenecek oranlar 24 Ekimde açıklanacak ve 1 Kasımda yürürlüğe girecek.

Krdekartı Yeni Dönem

Muhabir: Halil İbrahim Yel