Evde ağızda dağılan, kıyır kıyır elmalı kurabiye yapmanın tüm püf noktaları bu haberde
Elmalı kurabiyede kıyırlığın sırrı nişasta mı, sirke mi? Ev yapımı leziz elmalı kurabiye tarifleri ve püf noktalarıyla tanışma zamanı!
Kurabiyenin kıyır kıyır olmasının sırrını açıklıyoruz!
Çay saatinin vazgeçilmezi kesinlikle kurabiyelerdir. Büyük küçük herkes taze kurabiyeye hayır diyemez. Kurabiyelerde tatlı ve tuzlu olarak iki çeşittir. Tatlı kurabiye denince ise akla ilk elmalı kurabiye gelir. Hamurunun ve içinin lezzetinin birleşimi sonucu mükemmel bir lezzet doğarken yapımı da oldukça basittir. Günlük atıştırmalık, misafir ikramlığı, davet sofraları gibi pek çok şekilde tüketilebilir.
Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?
Elmalı kurabiye yapmak her ne kadar aşamalı ve zahmetli gibi görünse de aslında oldukça basittir. İlk olarak iç harç hazır edilip bir kenara alınmalıdır. Ardından yoğurulan tüm hamur 3 eşit parçaya ayrılır. Parçaların her biri çok ince olmayacak şekilde yuvarlaklar halinde açılır. Pizza dilimler gibi kesilir. Her bir parçaya biraz harç konulur ve yuvarlanır. Hamurları büyük açarak kurabiye yapımını hızlandırabilirsiniz.
Evde Elmalı Kurabiye Tarifi
Evde kolay ve lezzetli bir şekilde elmalı kurabiye yapmak için tarif şöyledir;
125 gr margarin ya da tereyağı
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu ve vanilya
2 su bardağı un
İç Harcı;
3 adet elma
5 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Yapımı
Elmalı kurabiye tariflerinin bir kısmı kıyır kıyır ağızda dağılır şekilde olurken bir kısmı daha yumuşak kıvamda olur. Bu tamamen kişinin beğenisine kalmış bir durumdur. Bazı kişiler kurabiyenin kıyır kıyır ve ağızda dağılır olmasını sever. Bunun için yapımında uygulanması gereken bazı püf noktalar vardır. Bunlardan ilki kurabiye içinde bir miktar sirke kullanılmalıdır. Bir diğer öneri de unun bir kısmı nişasta olarak tercih edilebilir. Ayrıca kurabiyeler piştikten sonra kesinlikle sıcağı çıkana kadar ağzı tamamen kapalı bir kaba konulmamalıdır. Kurabiyeler soğuyana dek hava ile temas etmelidir. Muhafaza etme esnasında da kıyırlığını kaybetmemesi için hava alan ya da ağız kısmı açık olan bir kap tercih edilmelidir.