Tokat İŞ-KUR duyurdu: Engeli personel alınacak! Tokat İŞ-KUR duyurdu: Engeli personel alınacak!

Türkiye'nin dört bir yanında ulaşımı kolaylaştıran yüksek hızlı tren (YHT) projeleri, birçok şehri birbirine bağlamaya devam ediyor. Ancak Tokat, bu büyük demiryolu ağından hâlâ mahrum. Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı projeleri gündemdeyken, Tokatlılar da YHT'nin şehre getirilmesi talebini dile getiriyor. Tokatlılar, yakın bölgelerden geçen hatlarla seyahat etme imkânı bulsa da, kendi şehirlerinde YHT görmek istiyor.462513408 947701477386986 3800958036619558128 N

Karadeniz’e Ulaşan Hızlı Tren Ağı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı ile Karadeniz'e ulaşacak demiryolu projelerinin devam ettiğini açıkladı. Projenin tamamlanmasıyla Ankara ile Samsun arasındaki seyahat süresi 7 saatten 2 saat 45 dakikaya inecek. Bu büyük proje Samsun, Çorum ve Kırıkkale’yi kapsarken, Tokat bu hat dışında kalıyor.

Tokat Haberyht (1)

Tokatlılar YHT İstiyor

Tokatlılar, komşu şehirlerden geçen bu hızlı tren hattına Tokat'ın da eklenmesi gerektiğini savunuyor.  YHT'nin geçmediği Tokat, bu durumu "coğrafi kader" olarak değerlendiriyor. Şehir halkı, özellikle Ankara-Çorum-Samsun hattına Tokat'ın da dahil edilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor.Tokat Haberyht Indirim (4)

Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesinde Büyük İlerleme

Diğer yandan Konya-Karaman hattına ek olarak inşa edilen 135 kilometrelik Karaman-Ulukışla hattında %66 fiziki ilerleme sağlandı. Bu hattın tamamlanmasıyla Karaman-Ulukışla arası seyahat süresi 3 saat 40 dakikadan 1 saat 35 dakikaya düşecek.

 Tokat Haberankara Sivas Yht (1)

Muhabir: Burhan Arar