Balık7

Tokat ili genelinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri denetim ekiplerince eş zamanlı olarak perakende balık satış yerleri denetlendi.

Türkiye'de kağıt üretiminin çevresel yükü ortaya çıktı! Türkiye'de kağıt üretiminin çevresel yükü ortaya çıktı!

Balık4

Denetimle ilgili olarak İl Müdür Vekili Ümit Ok yaptığı açıklamada; “İl ve İlçe Müdürlüklerimiz denetim ekiplerince, ilimizde perakende balık satışı yapan işletmeler, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında; tür, zaman yasağı ve asgari boy limitlerine uygunluk sağlık ve hijyen yönünden denetlenmiştir. Söz konusu denetimlerde aynı zamanda 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve mevzuata uygun satışı yasal olan balıklar hakkında işletmelere bilgilendirmeler de yapıldı." dedi.

Balık5

Tokat'ta bu hafta  82 eş denetim yapıldığını söyleyen Ümit Ok, bugüne kadar 910 adet iç su ve perakende satış yeri denetimi gerçekleştirildiğini, 126 işlemle toplam 539 bin 24 TL idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Balık2-1

Müdür Vekili Ok, "İlimiz genelinde baraj, göl, ırmak vb. yerlerde kaçak avcılığın önlenmesi ve su ürünleri perakende satış yerlerinde mezuata uygun balık satışının sağlanması, balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla iç sularda ve su ürünleri perakende satış yerlerinde yapılan kontrol ve denetimlerle balık sezonunda halkımızın kaliteli ve sağlıklı su ürünlerini tüketebilmeleri için tüm birimlerimizle denetimler aralıksız devam edecektir." dedi.

Balık1-1

Muhabir: Mihriban Koçaker