Çay saatleriniz için hafif ve nefis bir tatlı arayışındaysanız, Kıbrıs Tatlısı tarifi tam size göre! Şerbetli, muhallebili ve Hindistan cevizli bu eşsiz lezzeti hemen deneyin. İşte adım adım tarifimiz:

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Tatlı İçin:

3 tane yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:

1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Şerbeti İçin:

2 su bardağı su
1 buçuk su bardağı şeker
1 paket vanilya

Yapılışı

Şerbetin Hazırlanması:

Bir tencereye su ve şekeri döküp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak yaklaşık 15 dakika daha kaynatın.
Ocağı kapatın ve içine vanilyayı ekleyip karıştırın. Şerbeti soğumaya bırakın. Şerbet, tatlıya soğuk dökülmelidir.

Kek Harcının Hazırlanması:

Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar karıştırın.
Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın.

Kekin Pişirilmesi:

Bir tepsi veya borcamı yağlayın ve kek harcını dökün.
160 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumuş şerbeti üzerine dökün.
Kekin soğuması için bir kenara alın.

Kremanın Hazırlanması:

Krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
Kremayı ocaktan aldıktan sonra krem şantiyi ekleyin ve blender ile 5 dakika çırpın.

Tatlıyı Birleştirme:

Soğumuş kekin üzerine hazırladığınız kremayı güzelce yayın.
Üzerine bol miktarda Hindistan cevizi serpin.
Tatlıyı buzdolabında yaklaşık 3 saat dinlendirin.
Tatlıyı dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. İç serinletici ve lezzet dolu Kıbrıs Tatlısı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!

Bu tarifle, Hindistan cevizi ve muhallebinin mükemmel uyumunu yakalayarak, çay saatlerinizi daha özel hale getirebilirsiniz. Şerbetli ve hafif Kıbrıs Tatlısı ile misafirlerinizi şaşırtın ve keyifli anlar yaşayın!

Muhabir: Mihriban Koçaker