Emekliler Ocak Zammından Umutsuz: Talepler ve Endişeler Artıyor Emekliler Ocak Zammından Umutsuz: Talepler ve Endişeler Artıyor

Altın fiyatları, haftanın son işlem gününde de yükseliş trendini sürdürüyor. Dün, altının ons fiyatındaki değer artışına paralel olarak gram altının fiyatı da yükseldi ve günü yüzde 0,50 oranında bir artışla 2.656 liradan kapattı. Bugün ise gram altın, saat 09.50 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,10'luk bir artışla 2.660 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4.417 liradan, Cumhuriyet altını ise 17.599 liradan satılıyor.

Ons Altın Fiyatı ve ABD Verileri

Altının ons fiyatı, dün yükseliş eğiliminde hareket ederek günü yüzde 0,34 artışla 2.456 dolardan tamamladı. Ancak şu sıralarda ons altın, önceki kapanışın hemen altında 2.455 dolardan işlem görüyor. ABD'de bu hafta açıklanan enflasyon verileri, fiyat baskılarının hafiflediğine işaret ederken, perakende satış verileri de tüketici harcamalarının güçlü kaldığını gösterdi. Temmuz ayında perakende satışlar, aylık yüzde 1 artışla beklentilerin üzerinde bir performans sergiledi ve bu artış Ocak 2023'ten bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı.

FED Faiz İndirimi Beklentileri

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, perakende satış verilerinin ardından resesyon endişelerinin hafiflemesiyle dört günlük düşüş serisini sonlandırdı ve yüzde 3,93 seviyesinde dengelendi. Dolar endeksi ise 102,9 seviyesinde. Analistler, güçlü gelen perakende satışlar ve işsizlik maaşı başvurularındaki düşüş sonrası ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylülde 25 baz puanlık faiz indirimine gitme olasılığının, 50 baz puanlık indirim ihtimalinin önüne geçtiğini belirtti. Bu gelişmeler, ABD ekonomisindeki resesyon korkularını hafifletirken, risk iştahını artırdı.

Bugün Takip Edilecek Veriler

Analistler, Euro Bölgesi dış ticaret dengesi, ABD'de inşaat izinleri, konut başlangıçları ve Michigan tüketici güven endeksi verilerinin bugün piyasalarda takip edileceğini belirtiyor. Teknik açıdan bakıldığında, altının ons fiyatında 2.470 dolar seviyesi direnç, 2.420 dolar seviyesi ise destek konumunda bulunuyor.


 

 
 

Muhabir: Burhan Arar