Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, dün gece Erbaa’da meydana gelen ve iki kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası sonrası sert açıklamalarda bulundu. Durmaz, Erbaa ilçesine bağlı Hacıpazar köyü kavşağında yaşanan kazada iki hemşehrimizi kaybettiklerini ve 2’si ağır olmak üzere 3 kişinin de yaralandığını belirterek, gerekli önlemler alınmazsa bu kazaların son olmayacağı uyarısında bulundu.

Kazaların Yoğunlaştığı Kavşaklar ve Önlem Çağrısı

Durmaz, Tokat il sınırları içerisindeki Taşova-Erbaa-Niksar-Reşadiye güzergahında yer alan D100-20 ve D100-21 karayolunun tehlikeli noktalarına dikkat çekti. Özellikle ışıklı ya da ışıksız kavşaklarda ve yolun kaygan olan bölümlerinde meydana gelen kazaların, birçok vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olduğunu vurguladı. Durmaz, D-100 Karayolu'nun yoğun trafik akışı nedeniyle bu bölgede yaşanan kazaların giderek arttığını ifade ederek, “Bu yol üzerinde yer alan ilçelerimizin, beldelerimizin, köylerimizin girişleri kazaların odak noktası haline geldi” dedi.

İzinsiz Park Sorunu Tokat’ın Kalbinde Büyüyor: Eski Valilik Binası Otopark mı Oldu? İzinsiz Park Sorunu Tokat’ın Kalbinde Büyüyor: Eski Valilik Binası Otopark mı Oldu?

Kavşaklar ve Alt Geçit İhtiyacı

Özellikle Erbaa sanayi kavşağı, Evyaba, Değirmenli, Hacıpazarı, Akça ve Çalkara köyleri kavşaklarının kazalarla anılır hale geldiğine dikkat çeken Durmaz, Niksar Gürçeşme ve Gökçeli Beldelerinin girişlerindeki kavşakların da görüş alanı yetersizliği nedeniyle tehlike arz ettiğini belirtti. Durmaz, D100-21 karayolunun Niksar ile Reşadiye ilçeleri arasındaki bölümünde meydana gelen kazaların, yolun kaygan olması nedeniyle ciddi bir sorun olduğunu ifade ederek, bu güzergahta yaşanan kazaların önlenmesi için acil önlemler alınması gerektiğini söyledi.

"Ulaştırma Bakanlığı Harekete Geçmeli"

Durmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yapacakları görüşmelerde, özellikle bahsi geçen köy, kasaba ve ilçe kavşaklarında yan bağlantı yolları olan alt geçitlerin yapılması için acil inceleme talep edeceklerini duyurdu. Reşadiye ilçesi için alt geçit yapımının önemine dikkat çeken Durmaz, “Daha kaç vatandaşımızı kaybetmemiz lazım ki bu önlemler alınsın? Bu konuda acilen adım atılmalı” ifadelerini kullandı.

 

 

Muhabir: Burhan Arar