Mızrak, Genel Sağlık Sigortası (GSS)'li sayılmayan er ve erbaşların da genel sağlık sigortası kapsamında olduğunu söyledi.

Ücretli çalışan sayıları artışta Ücretli çalışan sayıları artışta

Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Çağlar Mızrak, "Daha önce, 5510 sayılı kanun kapsamında genel sağlık sigortası sayılmayan er ve erbaşlar, 1-3-2017 tarihinden itibaren kurulumuzca devralınmıştır. Bu tarih itibariyle er erbaşlar, yedek subay, yedek astsubay okulu öğrenci ve adayları genel sağlık sigortalısı sayılmıştır" dedi. 

Sgk (6)

GSS'li er ve erbaşların primleri ilgili kuvvet komutanlıkları tarafından ödeniyor. Konuyla İlgili Mızrak, "Bu şekilde genel sağlık sigortası sayılan er ve erbaşların askerlik hizmetlerini ifade ettikleri kuvvetler tarafından kurumunuzca bildirimleri yapılmakta, yine genel sağlık sigortası primleri de ilgili kuvvet komutanlıklarınca ödenmek üzere genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerini kurumunuzdan alabilmektedir" dedi. 

Sgk (1)

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğrenci adaylarının da Genel Sağlık Sigortalısı olarak sağlık hizmetlerinden faydalanması konusuna değinen Sosyal Güvenlik Uzmanı, "Uluslararası askeri eğitim anlaşmaları kapsamında ülkemizde eğitim gören misafir askeri personel ve bunların bakmakla yükümü olduğu aile fertleri de aynı şekilde er-erbaşlar gibi Genel Sağlık Sigortalısı çatısı altında sağlık hizmetlerine erişebilmektedirler." diye konuştu.  

Sgk (3)

Bu kapsamdaki kişilerin primleri Milli Savunma Bakanlığı veya ilgili komutanlıklarca ödeniyor ve GSS'li sayılmaları için herhangi bir şart aranmıyor.

Muhabir: Mihriban Koçaker