AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili açıklamada bulundu. Çalışmaların devam ettiğini belirten Güler, zammın önümüzdeki hafta başında açıklanacağını duyurdu. Bu açıklama, emekliler arasında büyük bir heyecan yarattı.

Tokat, Çorum’a Fark Atamadı Ama Amasya’yı Geçti Tokat, Çorum’a Fark Atamadı Ama Amasya’yı Geçti

1.8 Milyon Emekli İçin Zam Geliyor

AK Parti, en düşük emekli aylığının artması için kapsamlı bir çalışma başlattı. Düzenlemeden, kök maaşı en düşük emekli aylığı olan 10 bin liranın altında olan 1.8 milyon emekli yararlanacak. Ankara kulislerinde dolaşan bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 12 bin liraya çıkarılması hedefleniyor.Emekli Yeni Karar Tokathaber

"Önümüzdeki Hafta Başında Açıklayacağız"

Süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili çalışmaları henüz tamamlamadıklarını ifade ederek, "Önümüzdeki hafta başında açıklarız" dedi. Güler'in bu açıklaması, emeklilerin beklentilerini daha da artırdı.

Üç Farklı Zam Rakamı Konuşuluyor

En düşük emekli maaşına zam için üç farklı rakam dillendiriliyor. Ankara kulislerinde dolaşan bilgilere göre, 10 bin TL olan maaşın 11.500-12.000-12.500 TL gibi rakamlara çıkması bekleniyor. Bu zam oranları, emeklilerin yaşam standartlarını önemli ölçüde artıracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin yüzde 24,73 şeklinde zam alacağının netleşmesinin ardından, AK Parti kurmayları kök maaşının düşüklüğünden dolayı zam alamayan 1.8 milyon emekli için ek düzenleme çalışmalarına başlamıştı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, gelecek hafta yapılacak kabine toplantısı sonrası, zam oranlarının bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna ilan edilmesi bekleniyor.

 

 

Editör: Nurhan İçmez