Çikolata ve Fındıkla Bambaşka: Çatlak Kurabiye Tarifi

Evinizde çıtır çıtır çatlak kurabiye yapmaya ne dersiniz? Çatlak kurabiye tarifi ile çay saatleriniz daha lezzetli olacak! Çikolata ve fındık parçalarıyla bambaşka bir tat deneyin. İşte adım adım en lezzetli tarifi...

Malzemeler

1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1.5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı nişasta (200 ml)
Yarım su bardağından biraz fazla un (150 ml)
1 çay bardağı damla çikolata
Yarım çay bardağı ince fındık parçaları
2 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı

Hazırlık:

Sadece 10 Dakikada Hazırlayın: Pratik ve Lezzetli Acuka Tarifi Sadece 10 Dakikada Hazırlayın: Pratik ve Lezzetli Acuka Tarifi

Yumurta, toz şeker ve sıvı yağı bir kaba alıp çırpın.
İçerisine kakao ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.
Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamur hafif ele yapışan bir kıvamda olmalıdır.

Çikolata ve Fındık Ekleyin:

Son olarak damla çikolata ve fındık parçalarını ekleyip karıştırın.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Fırından aldıktan sonra ilk sıcağı çıktıktan sonra servis tabağına dizin.

Afiyet olsun!

İpuçları

Hamurun hafif ele yapışan kıvamda olması, kurabiyelerin çatlak görüntüsünü elde etmenizi sağlar.
Çikolata ve fındık parçalarını dilediğiniz miktarda ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz.
Kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek farklı bir sunum yapabilirsiniz.
Bu çatlak kurabiye tarifi, hem pratik hem de lezzetli olmasıyla misafirlerinize harika bir ikram olacaktır. Mutfağınızda harikalar yaratmak için bu tarifi denemeyi unutmayın!

Muhabir: Mihriban Koçaker