Çay saatlerinizi tatlandıracak, pişmaniye tadında bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Bu lezzetli kurabiyeyi yapmak çok kolay ve pratik. İşte pişmaniye tadında kurabiye tarifi…

Tokat Kebabını 24 ayar altın ile kapladı! Tokat Kebabını 24 ayar altın ile kapladı!

Pişmaniye tadında kurabiye yapmanın püf noktalarını merak ediyor musunuz? Bu kurabiye ağzınızda dağılacak ve damaklarınızda iz bırakacak. Sıcacık çayın yanında bu enfes lezzeti tatmaya ne dersiniz? Haberimizde, sizler için özenle hazırladığımız pişmaniye tadında kurabiye tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte detaylı tarif:

Malzemeler:

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı tahin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un

Yapılışı:

Hamuru Hazırlayın: Hamur yoğurma kabına sıvı yağı, pudra şekerini ve tahini ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın.
Diğer Malzemeleri Ekleyin: Karışıma kabartma tozu, vanilya ve alabildiği kadar unu ekleyin. Çok katı olmayan bir hamur elde edin.
Şekil Verin: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Dilerseniz kurabiyelere dondurma kaşığı ile de şekil verebilirsiniz.
Pişirin: Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, alt üst ayarında 15-20 dakika pişirin. Her fırının pişirme süresi farklı olabileceği için süreyi fırınınıza göre ayarlayın.
Servis Edin: Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun!

Bu pratik ve lezzetli pişmaniye tadında kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirin. Ağzınızda dağılan bu enfes kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz. Mutfakta çok zaman harcamadan, kolayca yapabileceğiniz bu tarif ile misafirlerinizi de şaşırtabilirsiniz.

Muhabir: Mihriban Koçaker