Çay saatlerinizin yıldızı olacak, bayatlamayan bir kurabiye tarifi arıyorsanız, işte size mükemmel bir seçenek: Cevizli, fındıklı ve kuru üzümlü kurabiye. Bu kurabiye, hem lezzetli hem de uzun süre tazeliğini koruyarak, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte, adım adım yapabileceğiniz bu özel kurabiye tarifi:
Cevizli Fındıklı Kurabiye Malzemeleri:
200 gram tereyağı
50 gram pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı
2 kaşık sirke
400 gram un
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı çekilmiş ceviz ve fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
Yumurta akı (üzeri için)
Ceviz ve fındık kırığı (üzeri için)
Cevizli Fındıklı Kurabiye Tarifi:
Öncelikle, hamur yoğuracağınız bir kaba tereyağını, pudra şekerini, sıvı yağı, yumurta sarılarını ve sirkeyi alıp güzelce karıştırın.
Daha sonra, kabartma tozunu ekleyin ve unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamurunuz kıvama geldikten sonra, kuru üzüm, ceviz ve fındık kırıklarını ekleyin ve hamur ile iyice karıştırın.
Tezgâh üzerine hamuru alın ve yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.
Açtığınız hamurun üzerine fırça yardımıyla yumurta akını sürün ve üzerine kalan fındık ve ceviz kırıklarını serpiştirin.
Daha sonra, bir rulet ya da bıçak yardımıyla istediğiniz şekillerde kesin.
Kesilmiş hamurları, yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın.
Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında, kurabiyeleri yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğuduktan sonra servis edin.
Bu tarifle hazırlayacağınız cevizli, fındıklı kurabiyeler, çay saatlerinizde misafirlerinizden tam puan alacak. Hem lezzetli hem de uzun süre tazeliğini koruyan bu kurabiyeleri deneyin ve çay saatlerinizi tatlandırın. Afiyet olsun!