Başkent Tokatlılar Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BAŞTEK) Yönetimi, Tokat'ın kültürünü ve tarihini tanıtmaya devam ediyor. Derneğin Başkanı İbrahim Ocak, Beyaz TV'nin sevilen sabah programı "Uyan Türkiyem"de canlı yayın konuğu olarak yer alacak.

LÖSEV’li çocuklara yeni yaş morali LÖSEV’li çocuklara yeni yaş morali

Programın İçeriği ve Yayın Zamanı

20 Nisan Cumartesi günü saat 09.30'da başlayacak olan programda İbrahim Ocak, Tokat'ın yöresel lezzetlerinden, tarihi eserlerine kadar pek çok konuyu ele alacak. Programda, Tokatlıların birlik ve beraberlik vurgusu yapılacak ve Baştek Derneği'nin yıl içindeki faaliyetleri hakkında bilgiler verilecek.Whatsapp Image 2024 04 19 At 12.17.55 Tokat Haber

Tokat'ın Zengin Mutfak Kültürü ve Yerel Değerler Üzerine

Ocak, programda ayrıca "Bu mevsimde Tokat mutfağında hangi yemekler tercih edilir?" sorusunu yanıtlayacak ve şehirlerin kendi lobileri oluşturması gerekliliği üzerine düşüncelerini paylaşacak. Güçlü bir "Tokat Lobisi"nin oluşturulması ve bu lobinin yerel değerlerin korunması adına nasıl bir rol üstlenebileceği tartışılacak.

Canlı Yayın Çağrısı ve Gelecek Planları

İbrahim Ocak, tüm Tokatlıları ve ilgilileri canlı yayını izlemeye davet ederek, "Canlı yayında, son buluşmamızdan sonra neler yaptığımızı, Tokat'ta bu mevsimde gezilebilecek yerleri ve yenilebilecek yöresel lezzetleri, ayrıca BAŞTEK olarak Ankara ve Tokat'ta bu yıl içinde planladığımız faaliyetleri anlatacağım," dedi.

 

Muhabir: Burhan Arar