A ve C vitamini açısından zengin olan bakla, kalp hastalıklarından koruyan bir besin olarak mutfağınızda yerini almalıdır. Kan basıncını dengeleyen, damar tıkanıklığını önleyen baklayı çocuklarınıza da yedirmeniz önerilir. Kötü kolesterol seviyesini düşüren bakla, tüm evlere şifa dağıtacak.

Bakla hangi hastalığa iyi gelir?
Baklanın Faydaları Nelerdir? Tüketmeniz İçin 10 Geçerli Neden: Cilt sağlığını korumaya yardımcıdır. Doğal depamin kaynağıdır. Bağırsak hareketlerinin artmasını sağlar. Böbrek fonksiyonlarını düzenler. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kötü kolestrolü düşürmeye yardımcıdır.

Baklanın Cilde Faydaları Nelerdir?
Bakla kabuğu tüylere sürülürse, tüyleri inceltir, zayıflatır, yüzdeki lekeler üzerine konursa, yüzdeki yara, leke izlerini giderir, yok eder, cilde parlaklık verir. Cildin parlaklığını ve canlılığını artırır... Mısri, Nebati ve Hindi olmak üzere çeşitleri vardır.

Bakla idrar Söktürür mü?
Baklanın halk arasında kuvvet verici, idrar arttırıcı ve balgam söktürücü özelliği olduğuna inanılır.
Bakla yemeği gaz yapar mı?
Bakla, kurufasulye, bezelye gibi baklagiller gaz yapar. Vücudumuz bu besinleri sindirirken bağırsakta çeşitli gazlar açığa çıkıyor bu da şişkinliğe neden oluyor.
