Türkiye’nin En Genç Belediye Başkanı Zeynep Çelik Kimdir? Kaç Yaşında, Babası Kim? Türkiye’nin En Genç Belediye Başkanı Zeynep Çelik Kimdir? Kaç Yaşında, Babası Kim?

Aydemir Akbaş, 25 Şubat 1936 tarihinde İstanbul, Türkiye’de dünyaya geldi. Arnavut bir baba ve Sürmeneli bir annenin oğlu olarak Feriköy’de büyüdü. Babası, Balkan Savaşları sırasında İstanbul’a gelmiş, amcası ise Hareket Ordusu mensubu olmuştur. Galatasaray Lisesi’nde eğitim gördükten sonra kısa bir süre gazetecilik yaptı.

Aydemir Akbastan Uyusturucu Aciklamasi Setlerde Herkes Kullaniyor

Kariyerinin Başlangıcı ve Tiyatro Başarıları

Akbaş, gazetecilik yaparken Altan Erbulak ile tanışmasının ardından tiyatro oyunculuğuna adım attı. Gülriz Sururi, Ayfer Feray, Nisa Serezli, Ali Poyrazoğlu gibi ünlü isimlerle birlikte çalışarak "Keşanlı Ali Destanı," "Direkler Arası," "Zilli Zarife," ve "Ferhat ile Şirin" gibi oyunlarda rol aldı.

1968 yılında Ayfer Feray – Nisa Serezli Tiyatrosu’nda "7 Kocalı Hürmüz" oyununda sahne aldı. 1969 yılında ise Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu’nun ortaklarından biri oldu ve "Nikah Kağıdı," "Düşenin Dostu" gibi oyunlarda rol aldı. Aydemir Akbaş, tiyatro kariyeri boyunca birçok oyunun yönetmenliğini de üstlenmiştir.

Raw Aydemir Akbas Statta Mac Izlememi Yasakladilar Hastalik Korkusundan Zamparalik Yapamadim 598181540

Sinemadaki Başarıları

Akbaş, sinemaya 1964 yılında Atıf Yılmaz’ın yönettiği "Keşanlı Ali Destanı" adlı film ile adım attı. Filmden önce, "Keşanlı Ali Destanı"nın ilk tiyatro gösteriminde (31 Mart 1964) hem sahne amirliği yaptı hem de Sipsi Selim karakterini canlandırdı.

Sinemada 100'ü aşkın filmde, ağırlıklı olarak komedi türünde, rol aldı. Yılmaz Güney’in filmlerinde oynadıktan sonra, 1970’lerdeki Yeşilçam erotik komedi furyasında birçok filmde yer aldı. Daha sonraki yıllarda İbrahim Tatlıses ile çalışarak senaryo çalışmaları yaptı ve 2006 yılında Tatlıses ile beraber Merinos reklamlarında rol aldı. "Kolpaçino" serisi gibi popüler filmlerde de Şafak Sezer ile birlikte oynadı.

Maxresdefault-1

Akbaş, 8 kez yönetmen koltuğuna oturmuş ve 33 filmin senaryosunu yazmıştır. Ayrıca, birçok TV dizisinde de rol alarak geniş bir izleyici kitlesine hitap etmiştir.

Galatasaray Aşkı

Aydemir Akbaş, sadece sanat kariyeriyle değil, aynı zamanda Türkiye’nin yaşayan en eski spor yazarlarından biri olarak da tanınır. Galatasaray Spor Kulübü üyesi olan Akbaş, yaşamı boyunca sıkı bir Galatasaray taraftarı olmuştur.

Özel Hayatı

Aydemir Akbaş, 1964 yılında tiyatro oyuncusu Beyhan Benek ile evlenmiş, iki kez boşanmış ve üç kez evlenmiştir. Ailesinin muhafazakar olduğunu belirtmiştir. Kardeşlerinden Erdinç Akbaş da bir dönem oyunculuk yapmıştır.

Ölümü

15 Ağustos 2024 günü evinde baygın bulunmasının ardından hastaneye kaldırılan Aydemir Akbaş, iki gün yoğun bakımda tutulduktan sonra, 17 Ağustos 2024 tarihinde 88 yaşında hayata veda etmiştir.

 

 

 

Kaynak: BÜLTENLER