Fındıklı Tarçınlı Kurabiye tarifiyle çay saatleriniz daha keyifli geçecek! Pratik ve lezzetli ağızda dağılan bu tarifi denemelisiniz. Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Fındıklı Tarçınlı Kurabiye tarifiyle çay saatleriniz daha lezzetli hale gelecek. İşte bu nefis kurabiyenin tarifi:

Fındıklı Tarçınlı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Hamuru için:

250 gr tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un

Fındıklı karışım için:

1 su bardağı çekilmiş fındık
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Fındıklı Tarçınlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Hamur Hazırlığı: Yoğurma kabına tereyağı, yumurta, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Üzerine unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.

Fındıklı Karışım: Fındıklı karışım için uygun bir kap içerisine çekilmiş fındık, toz şeker ve tarçını alarak karıştırın.

Hamuru Bölme: Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Tezgahın üzerine birkaç kaşık fındıklı karışımdan alın. Hamur parçalarından bir tanesini fındıklı karışımın üzerine yerleştirip elinizle bastırarak genişletin.

Hamuru Açma: Üzerine de fındıklı karışımdan koyun ve merdane ile hamuru daire şeklinde açın. Hamur kesme aparatı ile hamuru üçgen parçalara ayırın (12 parça yapabilirsiniz).

Şekil Verme: Her bir üçgen parçayı rulo şeklinde sararak pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz fırın tepsisine alın. Diğer hamur parçalarına da aynı işlemleri uygulayın.

Pişirme: Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.

Ceviz ve Şerbetin Muhteşem Uyumu: Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi Ceviz ve Şerbetin Muhteşem Uyumu: Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi

Servis: Sürenin sonunda pişen fındıklı kurabiyeler servise hazır. Afiyet olsun!

Bu pratik ve lezzetli Fındıklı Tarçınlı Kurabiye tarifiyle çay saatleriniz daha keyifli geçecek. Hem kolay hem de çok lezzetli olan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Denemekten pişman olmayacaksınız. Mutfağınızda harikalar yaratın ve sevdiklerinizle bu nefis kurabiyeyi paylaşın! Afiyet olsun!

Muhabir: Burhan Arar