15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonunda gerçekleşen program depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Sonrasında ise Üniversitemizce yapılan faaliyetlerin yer aldığı video gösterimi gerçekleştirildi.
TOGÜ'den yardım konvoyları bölgeye sevk edilmişti
Anma gününde konuşan TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, depremin hemen ardından üniversitenin tüm imkanlarıyla deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım eli uzattığını ifade etti. Bu süreçte toplamda 6 adet yardım konvoyunun bölgeye gönderildiğini söyleyen Yılmaz, personel ve öğrencilerden oluşan ekiplerin de özveri ve fedakarlıkla deprem bölgesinde görev aldığını söyledi.
"Güvenli binalar inşa etmeli, hazırlıklı olmalıyız"
Rektör Yılmaz, konuşmasında, depremin doğanın gücünü hatırlatan acı bir gerçek olduğunu söyleyerek “Bu gerçekle yaşamak zorunda olduğumuzda daha güvenli binalar inşa etmek, afetlere karşı hazırlıklı olmak ve toplum olarak dayanışma içerisinde olarak gelecekteki zararları en aza indirebiliriz. Üniversite olarak bilimin ışığında toplumumuza daha güvenli bir gelecek inşa etmek için devletimizin diğer kurumlarıyla birlikte uyum içerisinde ve asrın birlikteliği anlayışıyla çaba göstereceğiz” dedi.
Yardım toplama merkezi kurulmuştu
Akabinde AFAMER Müdürü Doç. Dr. Mehtap Aras, deprem faaliyetleri konusunda bilgiler aktarıldı. Depremin yaşandığı gün itibariyle Taşlıçiftlik Yerleşkesinde bir ‘Yardım Toplama Merkezi’ kurulduğunu hatırlatan Aras, üniversitenin tüm imkânları ve personelin desteği ile toplanan yardımların deprem bölgesine gönderildiğini ayrıca deprem bölgesinde mobil mutfak kurulduğunu anlattı. Deprem sonrasında Tokat’a gelen vatandaşlar için Üniversite Hastanesi tarafından tedavi hizmeti sağlandı.
Deprem sonrası bölgede gönüllü olarak görev alan Üniversite personel ve öğrencilere teşekkür belgesi ve ödül takdim edildi.