Çin otomotiv devi Chery, Türkiye’ye dev bir hamleyle geliyor! 2 milyar dolarlık devasa yatırımla Samsun’u seçen Chery, sıfır araba fiyatlarını aşağı çekecek bir adım atıyor. Yılda 150 bin araç üretecek yeni fabrika, 25 bin kişiye ekmek kapısı açarken, Türkiye’yi otomotiv dünyasında zirveye taşıyacak.
CUMHURBAŞKANI DUYURDU: TEMEL ATMA YAKINDA!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası müjdeyi verdi: “Çinli bir başka firma Samsun’da yatırımını yapıyor. Hazırlıklarını tamamladı, çok kısa sürede temel atıldığını göreceğiz.” Bu açıklamanın ardından Chery’nin iddialı planı gün yüzüne çıktı: 1,5 milyon metrekarelik dev bir tesis ve 2 milyar dolarlık bütçe!
ARAÇ FİYATLARI DÜŞÜYOR: SEBEP YERLİ ÜRETİM!
Chery’nin bu atağı, “Araba fiyatları ne olacak?” sorusunu da cevapladı. Sektör temsilcileri net: Yerli üretim araçlardan ek gümrük vergisi alınmayacağı için sıfır araç fiyatlarında ciddi bir düşüş kapıda!
BYD MANİSA’DA, CHERY SAMSUN’DA: TÜRKİYE OTOMOTİVDE ÜS OLUYOR
Chery yalnız değil! Çinli diğer dev BYD de 1 milyar dolarlık yatırımla Manisa’da fabrika kuruyor. Yılda 150 bin araç üretmeyi hedefleyen BYD’nin tesisi, aynı zamanda bir Ar-Ge üssü olacak. İki devin Türkiye hamlesi, otomotiv sektörünü baştan aşağı değiştirecek.