Özellikle yara ve iltihaplara karşı iyileştirici özelliği tüketiminde önemli rol oynuyor.
Tahin sağlıklı yağlar, vitaminler ve minerallerle doludur. Aslında, sadece 1 yemek kaşığı (15 gram), bazı besinler için günlük ihtiyacın %10'undan fazlasını sağlar. Bir yemek kaşığı yani 15 gram tahinde: 90 kalori, 3 gram protein, 8 gram yağ, 3 gram karbonhidrat, 1 gram lif, günlük ihtiyacın yüzde 13'ü kadar tiamin, günlük ihtiyacın yüzde 11'i kadar B6 vitamini, günlük ihtiyacın yüzde 11'i kadar fosfor, ve günlük ihtiyacın yüzde 11'i kadar manganez bulunuyor.
Kemik sağlığı için tüketin
Kemik sağlığında hayati rol oynayan büyük bir fosfor ve manganez kaynağı olan tahin, içindeki bazı bileşikler yüksek derecede anti-inflamatuardır. Kısa süreli iltihaplanma, yaralanmaya karşı sağlıklı ve normal bir yanıt olsa da, kronik iltihaplanma sağlığınıza zarar verebilir.
Karaciğer ve böbrekleri de koruyor
Tahin, karaciğerinizi ve böbreklerinizi hasardan korumaya yardımcı olabilecek bileşikler içerir.Susam tohumları ayrıca potansiyel antikanser etkileri için araştırılmaktadır. Tahin, beyin sağlığını iyileştirebilecek ve bunama gibi nörodejeneratif hastalıklara yakalanma riskinizi azaltabilecek bileşikler de içeriyor.