Erken Yaz Tatiline Hazır mısınız? Mayıs Ayında Denize Girebilecek En İyi Rotalar Erken Yaz Tatiline Hazır mısınız? Mayıs Ayında Denize Girebilecek En İyi Rotalar

Yerel seçimlerde sandık başında görev alanların merakla beklediği 2024 YSK sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman yatırılacağı sorusu, gündemde önemli bir yer tutuyor. Sandık görevlileri, 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde sandık kurma, kimlik kontrolü, oy pusulası ve mühür teslimi, oy sayımı gibi kritik görevleri yerine getirdiler. Seçimlerin üzerinden birkaç hafta geçmesine rağmen, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) henüz resmi bir ödeme tarihi açıklamamış olsa da önümüzdeki haftalarda ücretlerin yatırılması bekleniyor.

Sandık Görevlisi Ücreti Sorgulama E-Devlet Üzerinden Yapılabilir

Sandık görevlileri, YSK'nın resmi açıklamaları ve duyuruları doğrultusunda, ücretlerini e-Devlet üzerinden kontrol edebilirler. Seçim görevlilerinin ödeme tarihleri genellikle seçim kurulu başkanlıkları aracılığıyla duyurulur. Sandık görevlisi ücretinin ne zaman yatırılacağı hakkında bilgi almak isteyenler, e-Devlet üzerinden ilgili sorgulamayı yaparak bilgi sahibi olabilirler.

2024 Sandık Görevlisi Ücretleri ve Ödeme Detayları

2024 yerel seçimlerinde görev alan sandık görevlileri, farklı pozisyonlarda çalışarak çeşitli ücretlere hak kazanmışlardır. İşte 31 Mart yerel seçimlerinde görev alan sandık görevlilerinin ücretleri:

Sandık kurulu başkanları: 2.947 TL
Sandık memurları: 2.088 TL
Partili üyeler: 1.044 TL
Bina sorumluları: 2.936 TL

Seçimlerin ardından gözler, sandık görevlisi ücretlerinin ödeme takvimine çevrildi. Ücretlerin ne zaman yatırılacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmasa da, geçmiş seçim deneyimlerinden yola çıkarak, ödemelerin seçimlerden sonra birkaç hafta içinde yapılması bekleniyor.

Sandık Görevlisi Ücretleri Nasıl Hesaplanır?

YSK, sandık görevlisi ücretlerini belirlerken memur maaşı katsayı oranlarını dikkate alır. 2023 yılında görev alan sandık görevlilerine 870 TL ödenmişti. 2024 yılında bu oranlar yeniden düzenlendi ve yukarıda belirtilen ücretler belirlendi. Bu ücretler, il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları aracılığıyla hesaplara yatırılır.

Muhabir: Burhan Arar