Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Yazıcık beldesinin 9 dönemdir belediye başkanlığını yapan Tuncer Uzunoğlu, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nu ziyaret etti. Başkan Uzunoğlu ziyarete eli boş gelmedi. Başkan Yazıcıoğlu'na Merhum babası Süper Vali Recep Yazıcıoğlu'nun Tokat valiliği dönemine ait bir fotoğrafını getirdi. 39 sene öncesine ait o fotoğrafın hikayesi haberimizde.

Sahra çölünden geliyor, Tokat'ı da etkileyecek mi? Sahra çölünden geliyor, Tokat'ı da etkileyecek mi?

1984-1989 yılları arasında Türkiye'nin en genç valisi ünvanıyla Tokat'a atanan Recep Yazıcıoğlu, Tokat'ta yaptığı hizmetlerle adını şehre altın harflerle kazımıştı. Merhum Efsane Vali Yazıcıoğlu'nun o dönem ilkokul çağında olan oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, babasının vali olarak atandığı şehre yıllar sonra belediye başkanı seçilerek adını tüm ülkeye duyurdu.

BİR GÜN GİTSEN BİLE HATIRAN YETER

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'na babası Recep Yazıcıoğlu'nun sevenlerinden ilgi yoğun olurken babasının hatıralarının şehirde nasıl yaşadığı zaman zaman Başkan Yazıcıoğlu'na yapılan ziyaretlerde ortaya çıkıyor. 
Bunlardan biri Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Yazıcık beldesinin 9 dönemdir belediye başkanlığını yapan Tuncer Uzunoğlu'nun Başkan Yazıcıoğlu'na ziyaretinde ortaya çıktı. Recep Yazıcıoğlu Tokat Valisi iken 1985 yılında Niksar'ın Yazıcık köyünde katıldığı ve Belediye hizmet binası açılışı ve 4 tane öğretmen lojmanı temel atmasına ait 39 yıllık fotoğraf o dönem de başkan olan ve halen görevi sürdüren Yazıcık Belediye Başkanı tarafından Başkan Yazıcıoğlu'na hediye edildi. Başkan Yazıcıoğlu hediyesinden ötürü memnuniyetini ifade ederek Uzunoğlu'na teşekkür etti. 

Muhabir: Mihriban Koçaker