1983 yılında Tokat'ın renkli ve tarihi sokaklarında dünyaya gelen Vuslat Saraçoğlu, kültür ve sanatın iç içe geçtiği bir şehirden gelmenin verdiği ilhamla sanat dünyasına adım attı. Lise eğitimini İzmir'in köklü okullarından Bornova Anadolu Lisesi'nde tamamlayan Saraçoğlu, ardından Bilgi Üniversitesi'nin Sosyoloji ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde lisans eğitimini alarak farklı kültürler ve sosyal yapılar hakkında bilgi sahibi oldu. Yüksek lisansını ise Boğaziçi Üniversitesi'nde Modern Türkiye Tarihi üzerine yaparak akademik kariyerini taçlandırdı.

Sanatsal Yolculuğu ve Başarıları

Üniversite yıllarında katıldığı senaryo atölyeleri, Saraçoğlu'nun sinema sektörüne adım atmasında önemli bir rol oynadı. "Kakafoni" adlı kısa filmi ile 2010 Saraybosna Film Festivali'nde yer alan Saraçoğlu, 2013'te "Müslüm Baba'nın Evlatları" belgeseli ile hayranlık olgusuna derin bir bakış attı. 2014'te "Neden Tarkovski Olamıyorum?" filmiyle hem yapım koordinatörü hem de oyuncu olarak seyirci karşısına çıktı.

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Kimdir, Kaç Oy Aldı? Kaç Yaşında, Babası Kim? Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Kimdir, Kaç Oy Aldı? Kaç Yaşında, Babası Kim?

Yönetmenliğini üstlendiği "Borç" filmiyle ise ulusal ve uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attı. Film, İstanbul Film Festivali'nde "Altın Lale En İyi Ulusal Film" ödülü başta olmak üzere, birçok festivalden ödüllerle döndü. Saraçoğlu'nun iyilik kavramını ele aldığı ve kendi yazdığı bir şarkının da yer aldığı "Borç", sinema eleştirmenleri tarafından da yüksek not aldı.


  

Muhabir: Mihriban Koçaker