Mehmet Kemal Yazıcıoğlu biyografisi araştırılıyor. 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarına göre Tokat'ta seçimi eski vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kazandı.
Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, sonuçların resmiyet kazanmasıyla kentte seçilen ilk MHP'li aday olacak. Peki, Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kimdir, kaç yaşında? İşte Mehmet Kemal Yazıcıoğlu biyografisi.

Yeşilçam'ın Unutulmaz Yıldızı Bahar Öztan: Kimdir? Yeşilçam'ın Unutulmaz Yıldızı Bahar Öztan: Kimdir?

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu1 Tokathaber

MEHMET KEMAL YAZICIOĞLU KİMDİR?

29 Eylül 1982 tarihinde Alaca’da doğmuştur. Babası merhum vali Recep Yazıcıoğlu’nun görevi nedeniyle ilkokulu Tokat Namık Kemal İlköğretim Okulu ortaokulu Erzincan Cumhuriyet Ortaokulu, liseyi Ankara Mimar Kemal Lisesinde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesinde tamamlamıştır. Yüksek Lisans eğitimine Ahmet Yesevi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde devam etmektedir.
2006 yılında başlayan ticari hayatında inşaat ve hizmet sektöründe kamu kurumları ve Tokat başta olmak üzere birçok belediyeye yönelik başarılı projelere imza atmıştır. Recep Yazıcıoğlu Düşünce, Girişim ve Dayanışma Derneği’nin başkanlığını yapmış olan Yazıcıoğlu, Mesleki Eğitim Derneği’ni kurup, hizmet sektörünün yeterlilik kazanması ve standartlarının oluşmasında katkı sağlamıştır. Trabzonspor Basketbol Kulübü Basın sözcülüğü görevini sürdürmüştür.
Çocukluğundan bu yana sporla hep iç içe olan Yazıcıoğlu futbol, yamaç paraşütü ve su kayağı gibi ekstrem birçok spor dalı ile profesyonel olarak ilgilenmiştir.
Yazıcıoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır.

Muhabir: Kenan Kayhan