Türkiye'nin Teknoloji Atölyelerinde Eğitmen Olma Fırsatı

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, ülkenin dört bir yanında teknolojik yeniliklere yön verecek eğitmenler arıyor. Tokat dahil 81 ilde yer alan 139 Teknoloji Atölyesi'nde 6 ay boyunca eğitim verecek, teknoloji alanında uzman ve yenilikçi eğitmenler arayışına başlandı. Milli Teknoloji Hamlesi yolunda önemli bir adım olan bu arayış, Türkiye'nin geleceğini inşa edecek gençleri eğitmek için büyük bir fırsat sunuyor.

Eğitmenlerin Çalışma Saatleri ve Görevleri

DENEYAP Türkiye Eğitmen Seçim Modeli kapsamında, eğitmenlerin çalışma saatleri hafta içi 4 saat ve hafta sonları cumartesi ve pazar günleri olmak üzere toplamda 16 ders saatinden oluşuyor. Bu süre zarfında eğitmenler, gençlerin teknoloji alanında bilgi ve becerilerini artırmak için özverili bir şekilde çalışacaklar.

Deneyap Tokat3 Tokathaber

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Nedir?

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi'ni gerçekleştirecek nesilleri yetiştirmek için kurulmuş özel bir eğitim projesidir. Uzman eğitmenlerin hazırladığı öğretim programları ile atölyeler, geleceğin teknoloji yıldızlarının gelişimini desteklemeyi ve ülkemiz adına başarılı teknolojik ürünler geliştirmeyi amaçlar.

Geleceğin Teknoloji Yıldızlarını Yetiştirin

DENEYAP, ülke genelinde yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi ve onların gelişimi için gerekli desteği sağlamayı hedefler. Takım çalışması, yenilikçi düşünce ve proje geliştirme odaklı eğitim programları, gençlerin daha üretken bireyler olmasına katkı sağlar. DENEYAP projeleri, yeterli fiziki imkanlar ve donanımlar ile gençlerin bilim ve teknolojide yenilik üretebilen bireyler olmalarını amaçlar.

Tokat'ta Eğitmen Olmak İçin Fırsat

Eğer teknoloji alanında uzmansanız ve geleceğin parlak zihinlerini eğitmek istiyorsanız, DENEYAP Teknoloji Atölyeleri'nde eğitmenlik için başvurabilirsiniz. Bu benzersiz fırsat, gençlerin teknolojik yeniliklere yön vermesi ve ülkemizin gelişimine katkı sağlaması için önemli bir adımdır.

Deneyap Tokat Tokathaber

Eğitim Süreci

DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde ortaokul ve lise olmak üzere iki farklı düzeyde eğitimler verilmektedir. 36 aylık eğitim programına dahil olmaya hak kazanan öğrenciler, "Tasarım ve Üretim", "Robotik ve Kodlama", "Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti", "İleri Robotik", "Siber Güvenlik", "Enerji Teknolojileri", "Havacılık ve Uzay Teknolojileri", "Yazılım Teknolojileri", "Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji", "Mobil Uygulama" ve "Yapay Zekâ" olmak üzere on bir farklı alanda ücretsiz teknoloji eğitimleri almaktadırlar.

Eğitim süreci, ilk 24 ay proje temelli dersler ve son 12 ay takımlar dönemi olmak üzere iki farklı aşamadan oluşmaktadır.

24 Ay Ders Dönemi

Öğrenciler, teknoloji ve proje geliştirme temelli eğitimler alarak yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere on bir ayrı başlık altında öğrenim görmektedirler. Programdaki amaç; hedeflenen disiplinlerle ilgili öğrencilerin alan bilgisi, problem çözme, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, bilimin ve teknolojinin doğasını anlama, sistematik düşünme, iş birliği yaparak takımla çalışma, yeni gelişen durumlara uyum sağlayabilme, girişimcilik, sorgulama, merak etme, yaratıcı düşünme, iletişim gibi becerilerini geliştirmek ve Ar-Ge üretebilen bireyler yetiştirmektir.

Deneyap Tokat2 Tokathaber

12 Ay Takımlar Dönemi

Ders dönemini tamamlayan öğrenciler, takımlar dönemine geçiş yaparlar. Bu dönemde takım kurma, proje yazımı, girişimcilik eğitimleri gibi ana başlıklarla bitirme projelerini teslim ederek süreci tamamlarlar. Takımlar, mentorluk desteği alarak bitirme projeleri ve diğer projeleri ile ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım göstererek Milli Teknoloji Hamlesine katkıda bulunurlar.

Eğitimler, farklı uygulama biçimleri ile yüz yüze ve çevrimiçi olarak verilmektedir. Öğrenciler, yüz yüze alacakları eğitimlerde hafta sonu cumartesi ya da pazar günü, öğleden önce veya öğleden sonra belirlenen seanslardan birini seçerek 4 saat boyunca atölyede eğitim görürler. Çevrim içi eğitimler ise hafta içi veya hafta sonu olarak değişiklik gösterir.

Ders döneminde, Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, İleri Robotik, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Enerji Teknolojileri, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji eğitimleri yüz yüze; Yazılım Teknolojileri, Yapay Zekâ, Siber Güvenlik, Mobil Uygulama eğitimleri ise çevrimiçi platformda verilmektedir. Proje tabanlı ve uygulamalı olan eğitimlerin sonunda öğrencilerin, verilen araştırma ödevleri doğrultusunda yarışma ya da sergi organizasyonuna takım oluşturarak katılmaları beklenmektedir.

Bakan Tekin Açıkladı: Atanacak Öğretmen Sayısı Pazartesi Belli Oluyor! Bakan Tekin Açıkladı: Atanacak Öğretmen Sayısı Pazartesi Belli Oluyor!

Güncel yaşam problemleri temel alınarak sunulan esnek araştırma konuları öğrencilerin takım halinde çalışmayı, araştırma becerilerini geliştirmeyi, prototip üretmeyi ve zaman planlaması yapmayı uygulamalı olarak öğretir. Öğrenciler hazırladıkları projeleri ders bitiminde “Proje Şenliklerinde” sergilerler.

Muhabir: Burhan Arar