Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'daki İçkale Açık Hava Müzesi'nde gerçekleştirilen "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Tekin, bu buluşmada önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle öğretmen atamaları ve ders süreleri ile ilgili gelen sorular üzerine, önümüzdeki pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımlarının açıklanacağını ifade etti. Ayrıca, yeni müfredat taslağına ilişkin ders sürelerinin mevcut durumda bir değişikliğe uğramayacağını ve devam edeceğini belirtti.

Bakan Tekin, öğretmenlerin ve yöneticilerin hak, ödev ve sorumluluklarını, öğretmenlik mesleğinde kariyer yapma yollarını ve eğitim çalışanlarının şiddetten korunmasını içeren yeni bir Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Kanun tasarısı, öğretmenlerin hizmet içi eğitimleri gibi konuları da kapsayacak şekilde düzenlenmiş.

A W196719 03 Tokathaber

Öğretmenlere değer verildiğini ve onların hukukunu koruma sözü veren Bakan Tekin, "Öğretmenlerime her daim sahip çıkacağımın ve onların hukukunu korumaya devam edeceğimin bilinmesini istiyorum. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde azimle çalışalım" ifadelerini kullandı. Ayrıca, öğretmenlerin müfredatın sadeleştirilmesi ve hafifletilmesi konusundaki görüşlerini dinleyerek, bu konuda yapılan çalışmaların isabetli olduğunu belirtti.

Yeni taslağa göre müfredatın sadeleştirildiği gerekçesiyle ders sürelerinin kısalıp kısalmayacağı konusunda bir soru üzerine Tekin, “Müfredat değişikliğinin ders sürelerine etkisi söz konusu değil. Bu anlamda ders saatlerinde herhangi bir artış veya azalma olmayacak. Ders sürelerimiz mevcut haliyle devam edecek” dedi
Öğretmen atamalarıyla ilgili gelen bir soru üzerine Tekin, “Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili sorular üzerine Türkiye'de öğretmenlerin nitelikleri ve seçiminden, hizmet içi eğitimine kadar birçok konuyu kapsayan yeni bir düzenleme yaptıklarını belirtti.

A W196719 02 Tokathaber

Tekin, şöyle devam etti:
“Kanun, öğretmenlerin ve yöneticilerin hak, ödev ve sorumlulukları, öğretmenlik mesleğinde kariyer, eğitim çalışanlarının şiddetten korunması, öğretmenlerin hizmet içi eğitimi gibi konuları kapsayacak”

Kendilerine verdiği değer için şükranlarını sunan öğretmenlere Tekin, “Öğretmenlerime her daim sahip çıkacağımın ve onların hukukunu korumaya devam edeceğimin bilinmesini istiyorum. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde azimle çalışalım” ifadelerini kullandı.

40 kampüsten 285 öğrenci dünyanın en prestijli 945 üniversitesinden kabul aldı 40 kampüsten 285 öğrenci dünyanın en prestijli 945 üniversitesinden kabul aldı

Kamuoyunun görüş ve önerilene sunulan yeni öğretim programı hakkında görüşlerini ileten öğretmenler de mevcut konuları yetiştiremediklerini, dolayısıyla yeni müfredatın hafifletilmesi ve sadeleştirilmesinin isabetli bir adım olduğunu kaydetti.

Muhabir: Burhan Arar