1976 yılında Tokat, Niksar'da doğan Murat Cemcir, Türk sinema ve dizi sektörünün tanınan isimlerinden biridir. Aslen Gürcü olan babası kamyon şoförüdür. Hatay'daki Mustafa Kemal Üniversitesi Otomotiv Bölümünden mezun olan Cemcir, 2001 yılından bu yana İstanbul'da yaşamaktadır. 2010 yılında "Çalgı Çengi" filminde Ahmet Kural ile başrol oynayarak dikkatleri üzerine çekti. 2012'de "İşler Güçler" dizisinde rol aldı ve 2013'te "Düğün Dernek" filmiyle yine Ahmet Kural ile başrolü paylaştı.

Şarkıcı Kalben Sağdıç uyuşturucudan gözaltına alındı Şarkıcı Kalben Sağdıç uyuşturucudan gözaltına alındı

Cemcir, babasının yolcu otobüsü şoförlüğü kariyerinin bir dönem Tokat Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun şoförü olarak devam ettiğini söyledi. Babasının halen Tokat'ın Niksar ilçesinde yaşadığını belirten oyuncu, aile yaşamına dair de samimi açıklamalar yaptı.

Cemcir'in, renkli kariyerinin arkasında aile bağlarının güçlü olduğu, babasının bir dönem Tokat Valisi'nin şoförü olduğu gibi ilginç hikayelerle dolu bir geçmişi bulunuyor. Bu detaylar, Murat Cemcir'in hayatını daha derinlemesine anlamak isteyen hayranları için ilgi çekici bir perspektif sunuyor.

Muhabir: Kenan Kayhan