Lila Kağıt (LILAK), GONG Töreni ile Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Bu, yılın en büyük halka arzlarından biri olarak görülüyor ve şirketin hisseleri şimdiden %8 değer kazanarak 40,02 liradan işlem görüyor.

Bin 500 kişiye istihdam sağlayacak 5 fabrika üretime başladı Bin 500 kişiye istihdam sağlayacak 5 fabrika üretime başladı

Büyük İlgi Gören Halka Arz: Talepler ve Dağıtım Detayları

30 Nisan ile 2-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen talep toplama sürecinde Lila Kağıt, toplamda 4,48 Milyar TL’lik bir halka arz büyüklüğüne ulaştı. Halka açıklık oranı %20,34 olarak belirlendi. Toplam 3,573,719 adet başvuru ile, halka arzın planlanan boyutunun 2,7 katı talep toplandı. Yurt içi bireysel yatırımcılara 84.000.000 TL nominal değerinde, yurt içi kurumsal yatırımcılara 24.000.000 TL, yurt dışı kurumsal yatırımcılara ise 12.000.000 TL nominal değerinde hisseler tahsis edildi.

Hisseler Ne Zaman İşlem Görecek?

Lila Kağıt'ın hisseleri, 9 Mayıs'ta gerçekleşecek GONG Töreni'nden sonra Borsa İstanbul'da LILAK kodu ile işlem görmeye başlayacak. Bu tarihte, bireysel ve kurumsal yatırımcılar için hisse satışı ve alımı yapılabilir hale gelecek.

Fiyat İstikrarı ve Satmama Garantisi

Lila Kağıt, halka arz süresince ve sonrasında hisse fiyatlarında istikrar sağlamak amacıyla, brüt halka arz gelirinin %15'ine kadar bir fiyat istikrarı mekanizması uygulayacak. Ayrıca, ihraççı ve ortaklar için 1 yıl süreyle hisse satmama taahhüdü bulunmaktadır.

Alışveriş ve Ekonomik Güncellemeler

Lila Kağıt'ın hisselerinin işlem görmeye başlaması, Tokat ekonomisine de olumlu yansıyacak. Ayrıca, Tokat'ta meydana gelen son depremler, kaza haberleri ve hava durumu gibi güncel bilgiler de yatırımcıların dikkatini çekmekte.

 

Editör: Haber Merkezi