Tokat merkeze bağlı bin 20 metre rakımlı Boyalı köyü 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde ilginç bir olaya tanıklık etti.

İddiaya göre seçimde Boyalı köyü muhtarlığı için yarışan mevcut muhtar Arif Lekin ile ona rakip aday olan Şahin Sundur arasında geçen seçimin ardından kazanan Sundur muhtarlığı bir türlü devralamadı.

Seçim Şahin Sundur'un 76, Lekin’in ise 75 oy almasıyla sonuçlandı. Lekiun sonuca itiraz edince iş kuraya kaldı. Kuradan yine Sundur çıktı. Ancak mevcut muhtar muhtarlığı bir türlü kazananana devretmedi. 3 Nisan’da çekilen kuranın ardından mazbatasını 22 Nisan’da alan Sundur, muhtarlık mührünü henüz alarak görevi devralamadı. 

Boyalı Köyü Muhtar2 Tokathaber

Yaşanan olayı anlatan Boyalı köyü muhtarı Şahin Sundur, “31 Mart seçimlerinde 76 oyla biz seçimi kazandık. Karşı taraf itiraz etti. Oylar dengelendi. Dengelenince kuraya karar verildi. 3 Nisan’da kura da bize çıktı. Biz kazandık. Akabinde biz 22 Nisan'da mazbatayı aldık” dedi. Mazbata 1Muhtarlık bürosunun anahtarını daha bugün alabildiğini ancak mührü henüz alamadığını belirten Sundur, gelir-gider tablolarıyla ilgili usulsüzlükler tespit ettiğini iddia ederek “Döküman yok, neyi neye harcadığı yok. Bunu gerekli incelemeleri yaparak takip edeceğiz inşallah” dedi. 

Kene ile mücadele kapsamında Tokat'taki hayvanlar ilaçlandı Kene ile mücadele kapsamında Tokat'taki hayvanlar ilaçlandı

Yaklaşık 165 seçmeni olan kent merkezine 30 kilometre uzaktaki Boyalı Köyü 50 haneden oluşuyor. Köy halkı neticeyi takip ediyor.

Muhabir: Mihriban Koçaker