Şanlı Vanspor’un on yıl kırmızı siyahlı formasını aralıksız giydi.

Basın sözcü, genel sekreter olarak yönetim kurulunda görev yaptığım Vanspor’da 1993-1994 futbol sezonda 2. Lig tarihimizde ilk defa 1. Lig’e (Süper Lig) yükseldiğimizde defans oyuncumuz, takım kaptanımız olarak başarıyla görev yaptı. Şampiyonluk kupasını kaldırma onur ve mutluluğunu yaşadı.

Vanspor’dan sonra formasını giydiği Elazığspor’da bir şampiyonluk daha yaşadı.

Profesyonel liglerde toplam 14 yıl futbol oynadı.

Futbol hayatını noktaladı.

1997-1998 sezonunda teknik direktörü olduğu Hakkarispor’u 3. Lig’de şampiyon yaptı.

1999-2000 sezonunda 1. Lig’de (Süper Lig) Vanspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, İlyas Tüfekçi ve Nevzat Şipal’in yardımcılıklarını yaptı.

Profesyonel liglerde sezon başında teknik direktör olarak 20’ye yakın takımı kurdu.

Sorumlu olduğu takımların başında 550 maça çıkarak futbol camiasının takdirini kazandı.

Teknik bilgisi, disiplinli çalışması, kendisini sürekli geliştirmesi ve yüksek motivasyon özelliğiyle profesyonel liglerde aranan isim oldu. İkinci ligde beş takımı play-off’a çıkarma başarısı gösterdi.

Başarı grafiğini sürekli yükselterek 3. Lig’de mücadele eden Kirsehirspor, Çorumspor, Ünyespor ve Mardinspor’a şampiyonluk yaşattı.

Profesyonel lig takımlarından Hakkarispor, İnegölspor, Orhangazispor Batman Petrolspor, Mardinspor’da şampiyonluğu play-off grubunda kaçırdı.

Daha var...

2. Lig’de 3 puanı olan Tokatspor’un teknik sorumluluğunu alarak ikinci yarıda kurduğu takımla ligde kalmasını sağladı.

Bölgesel Amatör Lig’de 2022-2023 sezonunda Mardin 1969 Spor’u 3. Lig’e çıkararak çabasını şampiyonlukla taçlandırdı. Mardin 1969 Spor’u 2023-2024 sezonun çalıştırdı.Başarı grafiğinin düşmesi üzerine ligin ilk yarısında istifa ederek ayrıldı.

Hırslı, inatçı ve çalışkan yönüyle tanınan, Van’ımızın başarılı teknik direktörü olan Türkiye’nin her bölgesinde Vanlı teknik adam olarak karşılık görerek sevgi, saygı ve güvenle takım çalıştıran Cevdet Uzunköprü’den söz ediyorum.

Beklentisi büyük ama ligde kalma ümidi tükenmiş Bayburt’un biricik futbol takımının sorumluluğunu ligde bırakma hedefiyle almak her teknik direktörün yapacağı bir iş değil.

Bu gözü karalığı yaparsa Cevdet Hoca yapar…

Abdullah Avcı’nın, İstanbul deplasmanı karnesi Abdullah Avcı’nın, İstanbul deplasmanı karnesi

Evet.

Cevdet Hoca 2011-2012 sezonunda ikinci yarıda 3 puanla aldığı Tokatspor’u ligde kalmasını sağlayarak gerçekleştirdiği mucizevi başarıyı yıllar sonra bu kez sarı siyahlı Bayburtspor’da tekrarladı.

Ikram Kali6 Tokat Haber1

Türk futbolunun başarılı teknik isimlerinden

UEFA Pro Lisanslı Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü 3. lig 3. grupta 14 maçta 3 beraberlik alarak 3 puanla son sırada bulunan Bayburtspor yönetimi ile 2023 Aralık ayında anlaşarak devre arasında ligin ikinci yarısı için ekibiyle birlikte kolları sıvayarak Bayburtspor’un tarihine adını yazdırdı.

Ama özgüvenle

Sıkıntılı fikstüre, zorlu rakiplere, yetersiz kadroya rağmen

İlk devrede 3 puan alan Bayburtspor’un puan hanesine 25 puan yazdırarak totalde 28 puan alarak ligde kalmasını daha doğrusu inanılmazı gerçekleştirdi.

Dostum Cevdet Hoca, şampiyonluk kadar kıymetli ve önemli bir başarıyı yoğun emekle, alının teriyle kariyerine ekledi. Yolun ve şansın bol olsun Şampiyonların Hocası

3. Lig’de kalarak büyük sevinç mutluluk yaşayan, gelecek sezona şimdiden şampiyonluk parolasıyla sıkı şekilde hazırlanan Bayburt’ta bayram var.

İnanıyorum ki Bayburspor camiası Cevdet Uzunköprü’yü “ Bayburt Bayburt olalı böyle hoca görmedi” ifadesiyle gönlüne yazmıştır.

Muhabir: Kenan Kayhan