Tokat'ın Mucizevi Baharatı, Yiyen Bir Pişman Yemeyen Bin Pişman Oluyor... Tokat'ın Mucizevi Baharatı, Yiyen Bir Pişman Yemeyen Bin Pişman Oluyor...

Tatlı düşkünleri için harika bir tarifimiz var: Kadayıflı Muhallebi! Bu muhteşem tatlı, kadayıfın çıtır lezzetiyle muhallebinin kıvamı bir araya gelerek enfes bir lezzet sunuyor. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi mest edecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

1 su bardağı kadayıf
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya

Tarifimize başlamadan önce kadayıfları bir tavada hafifçe kavurun. Ardından süt, toz şeker, mısır nişastası ve vanilyayı bir tencerede karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp kadayıfların üzerine dökün. Üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.

Dinlenen Kadayıflı Muhallebi tatlısını dilimleyerek servis yapabilir ve üzerini isteğe göre ceviz veya Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Bu enfes tatlı tarifiyle sevdiklerinizi ve misafirlerinizi mutlu edecek, şık sunumuyla herkesi kendinize hayran bırakacaksınız. Deneyen herkesin beğeneceği bu tarif, tatlı krizlerinizi de kolayca gidermenizi sağlayacak. Şimdiden afiyet olsun!

Muhabir: Burhan Arar