KPSS başvuruları başladı KPSS başvuruları başladı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi fırınlarında üretilen pasta ve tatlılar Üniversitenin Sosyal Tesislerde bulunan TOGÜ Teras'ta personel ve öğrencilerin tüketimine sunuldu.

Tokat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Resul Gerçekcioğlu tarafından yapılan açıklamada Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı bünyesinde başlatılan projenin ilk ürünlerinin üretildiğini ifade etti. 

Prof. Dr. Resul Gerçekcioğlu, öğrencilerin, iki yıllık öğrenim sürecinin bir yılını laboratuvarda geçireceğini ifade ederek tam donanımlı eğitim alarak hazır hale geleceklerini söyledi. 
Pasta4

60 FARKLI ÜRÜN ÜRETİLECEK
Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin 'Tokat Gastronomi Ürünleri' (TOGÜ) adıyla patent alındığını da ifade eden Gerçekcioğlu, 60 farklı ürün üretileceğini söyledi. Ürünlerin, modern fırınlarda üretildiğini belirten Gercekcioğlu, öncelikli olarak kuruma sonrasında ise dışarıdan gelecek taleplere cevap verileceğini söylerken personel ve öğrencilerin ana ürün ekmek ihtiyacının karşılandığını, aynı zamanda glütensiz ürünlerin ve tatlı türlerinin de üretildiğini ifade etti. 

Pasta2

Gerçekcioğlu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz'ın destekleri ile projenin ilerleme kaydettiğini söyleyerek Rektöre teşekkür etti.

Muhabir: Mihriban Koçaker