Meksika mutfağının en ünlü tatlılarından biri olan churro, lezzetiyle dünyanın dört bir yanındaki tatlı severlerin favorisi haline gelmiştir. Bu çıtır çıtır tatlı, özellikle tarçın ve şekerle buluştuğunda dayanılmaz bir hale bürünür. Evde churro yapımı düşündüğünüzden daha kolaydır ve özel aletlere ihtiyaç duymadan, sıradan mutfak gereçleriyle hazırlanabilir. İşte adım adım churro tarifi:

Malzemeler:

Hamur için:

1 su bardağı su
1/2 su bardağı tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
1/4 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
3 adet yumurta

Kızartmak için:

Yeterli miktarda sıvı yağ

Üzeri için:

Tarçın ve toz şeker karışımı

Churro Yapılışı:

1. Hamurun Hazırlanması:

Bir tencereye su, tereyağı, şeker ve tuzu ekleyin ve karışımı kaynatın. Kaynayan karışıma unu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar hızlıca karıştırın. Hamur, tencere duvarlarından ayrılıp bir top haline gelene kadar pişirin.

2. Yumurtaların Eklenmesi:

Tokat'tan Evinize: Eşsiz Hira Tatlısı Tarifi Tokat'tan Evinize: Eşsiz Hira Tatlısı Tarifi

Ocağı kapatın ve hamuru biraz soğumaya bırakın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve her birini hamura iyice yedirin. Bu işlem, hamurun yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlar.

3. Kızartma İşlemi:

Büyük bir tencereye sıvı yağı koyun ve orta ateşte ısıtın. Hamuru, tercihinize göre düz veya yıldız şekilli bir uç takılı sıkma torbasına doldurun. Kızgın yağa sıkarak yaklaşık 15 cm uzunluğunda churrolar hazırlayın. Her iki tarafı altın kahverengi olana kadar kızartın.

4. Şekerle Kaplama:

Kızartılan churroları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın. Daha sonra, henüz sıcakken hazırladığınız tarçın ve toz şeker karışımına bulayın.

5. Servis:

Hazırladığınız churroları sıcak ya da ılık servis edebilirsiniz. Yanında çikolata sosu veya karamel sos ile servis yapmak, tatlıyı daha da özel bir lezzete büründürecektir.

Ev yapımı churrolar, çay saatleri veya özel günleriniz için mükemmel bir tatlı seçeneği olacaktır. Tarife kendi lezzet tercihlerinize göre eklemeler yaparak bu Meksika tatlısını kişiselleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Muhabir: Murat Onur