TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Teknofest 2024 kapsamında gerçekleştirilen "Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları"nda Türkiye birincisi olan Zile Mesleki Eğitim Merkezi ve Zile Dinçerler 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti. Beyazıt, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla bu büyük başarıyı kutladı ve gururunu dile getirdi.

"Veni, Vidi, Vici" İle Gelen Büyük Başarı

Yusuf Beyazıt, Teknofest 2024’te "Veni, Vidi, Vici" isimli elektrikli araçla Türkiye birinciliği kazanan Zile Mesleki Eğitim Merkezi ve Zile Dinçerler 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencilerini ve öğretmenlerini yürekten kutladı. Bu başarı, sadece Tokat’a değil, tüm Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı. Beyazıt, “Sizinle gurur duyuyoruz… TEKNOFEST kapsamında yapılan ‘Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda; Zile Mesleki Eğitim Merkezi ve Zile Dinçerler 75. Yıl Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından üretilen ve geliştirilen, tamamen yerli ve milli ‘Veni, Vidi, Vici’ isimli elektrikli araçla birinci olarak bizleri gururlandıran öğrencilerimizi, ailelerini ve eğitimcilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yusuf Beyazıt Veni Vidi Vici

Tokat’ın Gençlerinden İlham Veren Başarı

Teknofest’te elde edilen bu büyük başarı, Tokat’ın genç mühendis adaylarının neler yapabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Zile Mesleki Eğitim Merkezi ve Zile Dinçerler 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin rehberliğinde büyük bir özveri ile çalışarak, tamamen yerli ve milli bir elektrikli araç geliştirdi. “Veni, Vidi, Vici” isimli bu araç, hem enerji verimliliği hem de yenilikçi tasarımı ile dikkat çekerek, yarışmada Türkiye birinciliğini kazandı.

Hayat kurtaran burunlar Ankara’da eğitiliyor Hayat kurtaran burunlar Ankara’da eğitiliyor

Geleceğe Yön Veren Gençler

Yusuf Beyazıt, öğrencilerin bu başarılarının, gelecek için büyük bir umut kaynağı olduğunu belirtti. Zile Mesleki Eğitim Merkezi ve Zile Dinçerler 75. Yıl Anadolu Lisesi’nin bu gurur verici başarısının, diğer gençlere de ilham vermesi hedefleniyor.

Muhabir: Murat Onur