Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Tokat S.S. Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin inşaat sürecindeki gecikmeleri ve esnafın yaşadığı mağduriyetleri gündeme getirdi. Başkan Kurtgöz, "Sanayi sitesinin inşaatının henüz başlamamış olması ve sürecin uzaması, esnaflarımızın karşılaştığı ekonomik zorlukları daha da artırmış, kiralar nedeniyle zor durumda kalan esnafımızın sabrını tüketmiştir." dedi.

Sanayi Sitesi Projesi
Kurtgöz, açıklamasında şu detaylara yer verdi: "Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, 2017 yılında üye kayıtlarına başlamış ve 2019 yılında 540 dönüm arsa satın alarak sanayi sitesi inşaatına yönelik ilk adımı atmıştır. Üyelerimiz, bu sürecin başlangıcında metrekaresine göre belirlenen giriş ücretlerini ödemiş, ayrıca gerekli ara ödemeleri de gerçekleştirmiştir."

Esnafın Mağduriyeti Artıyor
Kurtgöz, "Sanayi sitesinin inşaatının henüz başlamamış olması ve sürecin uzaması, esnaflarımızın karşılaştığı ekonomik zorlukları daha da artırmış, kiralar nedeniyle zor durumda kalan esnafımızın sabrını tüketmiştir. Kiraların artışı ve mevcut ekonomik koşulların zorluğu nedeniyle esnaflarımız, yeni sanayi sitesine taşınmak ve mevcut kira ödemelerinden kurtulmak istemektedir. Ne yazık ki, inşaatın neden hala başlamadığı, sürecin neden bu kadar uzadığı ve ne zaman tamamlanacağı konusunda net bir bilgi bulunmamaktadır. Bu belirsizlik ve gecikmeler, esnaflarımızın mağduriyetini artırmaktadır. Esnafımız, sürecin hızlanmasını ve yerlerine geçebilmeyi dört gözle beklemektedir" diye konuştu.

CHP'den Destek Çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, sanayi projesinin hızla tamamlanması için gerekli adımların atılmasını talep ettiklerini ifade eden Kurtgöz açıklamalarına şöyle devam etti: "Siyasi iradenin bu süreci hızlandırmak için etkin bir şekilde çalışması ve projelerin takibini yaparak inşaatın bir an önce başlamasını sağlaması gerekmektedir. İktidar partisi AKP milletvekilleri ve yöneticileri sürece acil destek vermelidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu süreçte her türlü desteği sunmaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi, projenin hızla tamamlanması ve Tokat ekonomisinin güçlenmesi için gereken her türlü desteği sağlayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Sorunların çözülmesi ve Tokat’ın ekonomik kalkınması için hep birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada, yetkililerin ve ilgili kurumların konuyu ciddiyetle ele almasını ve gerekli adımları atmasını bekliyoruz"

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Tokat'ta konuştu: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Tokat'ta konuştu:

Muhabir: Mihriban Koçaker