Dünyadan izole edilmiş yaşam biçimlerine sahip kabilelerin hayatlarına dair nadir görüntüler, drone teknolojisi sayesinde gün yüzüne çıktı. Survival International için G. Miranda tarafından çekilen bu drone fotoğrafları, Hindistan'ın North Sentinel Adası'nda yaşayan Sentinelese halkı da dahil olmak üzere birçok kabilenin yaşamına dair benzersiz görüntüler sunuyor. Brezilya'nın Amazon bölgesinde, Peru sınırına yakın Javari Nehri vadisinde yaşayan kabilelere ait fotoğraflar da bu koleksiyonda yer alıyor. Bu fotoğrafların derlendiği video, Death Island Expeditions YouTube sayfasında 3.5 milyondan fazla izlendi.WhatsApp Image 2023-10-22 at 22.18.20

Brezilya hükümetinin yerli halkla ilgili politikalarını belirleyen FUNAI, bu drone görüntülerinden bazılarından sorumlu. Survival International tarafından yapılan bir rapora göre, Brezilya'daki kabilelerin fotoğrafları 2008 yılında çekildi.

Bölgedeki kabilelerin illegal kesimler nedeniyle tehlike altında olduğuna dikkat çeken uzman José Carlos dos Reis Meirelles Júnior, "Bu bölgede olanlar, doğaya, kabilelere ve faunaya karşı işlenen büyük bir suçtur" dedi.

Aynı zamanda, 2018'de Sentinelese halkı tarafından oklarla öldürülen Amerikalı misyoner John Allen Chau'nun trajik öyküsüne odaklanan bir belgesel, "The Mission", bugün gösterime girdi.