Sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler, "suç örgütüne üye olma" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından dolayı gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Candan kardeşler, suç gelirlerini aklama ve dolandırıcılık suçlarını reddettiklerini ifade etti.

İfadesi alınan şüpheli Hacı İsrafil S. ile birlikte Candan kardeşler, adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanma kararı, suç örgütüyle bağlantılı olduklarına dair delillerin ve şüphelilerin ifadelerinin değerlendirilmesi sonucunda alındı.

Candan kardeşlerin sosyal medya üzerinden yürüttükleri faaliyetlerin yanı sıra, suç örgütüne üye olmaktan kaynaklanan ciddi iddialar, kamuoyunda şaşkınlık yarattı. İstanbul'daki adli makamlar, soruşturmanın derinleşmesi ve delillerin toplanması için gizlilik kararı aldı.

Candan kardeşlerin tutuklanması, sosyal medya fenomenlerinin suç örgütleriyle ilişkilendirilmesi konusunda kamuoyunda bir tartışma başlattı. Soruşturmanın detayları, ilerleyen günlerde ortaya çıkacak.