TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve MHP Tokat Milletvekili Av. Yücel Bulut, Çevrecik Beldesi'nde düzenlenen Çağdaş Dernekler Platformu'nun “Dört Kapı Kırk Makam” temalı toplantısında yaptığı konuşmada, Alevilerin Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin en temel unsurlarından biri olduğunu belirtti.

Whatsapp Image 2024 08 11 At 16.00.52 (1)

Aleviler, Türklüğün ve Türkmenliğin Şah Damarıdır

Yücel Bulut, konuşmasında Alevilerin Türklük ve Türkmenlik kültürünün yaşatılmasında hayati bir rol oynadığını vurguladı. Bulut, “Alevilerin, Türklüğün, Türkmenliğin ve Türk milletinin şah damarı olduğuna inanıyoruz. Bugün, bize hayat veren, enerji veren, yaşam veren bu güzel yürekli insanlarla buluşmanın mutluluğu içerisindeyiz,” dedi.

Whatsapp Image 2024 08 11 At 16.00.51 (2)

Tarihi ve Kültürel Bağlar

Bulut, Alevi toplumunun bu coğrafyada bin yıldan fazla bir süredir var olduğunu ve Türklük ile Türkmenlik kültürünün yaşatılmasında önemli bir rol oynadığını belirtti. “Tam bin yıldır bu coğrafyada varız ve 21. yüzyılda, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılının kapılarını araladığımız şu günlere geldik. Geride bıraktığımız bin yıl boyunca Türklük ve Türkmenlik aşılamamışsa, ayaktaysa ve tüm dünyanın baskısına rağmen şaha kalkmaya devam ediyorsak, bu Alevilerin eseridir,” ifadelerini kullandı.

Yol Sorununa Hızlı Çözüm! Mustafa Arslan’dan Günçalı'ya Özel Destek Yol Sorununa Hızlı Çözüm! Mustafa Arslan’dan Günçalı'ya Özel Destek

Türkiye Cumhuriyeti'nin Asli Sahipleri

Yücel Bulut, Alevilerin Türkiye Cumhuriyeti'ne olan bağlılıklarını dile getirerek, Alevilerin yalnızca Cumhuriyet’e bağlı olmadığını, aynı zamanda Cumhuriyet’in kurucusu ve asli sahipleri olduğunu ifade etti. “Aleviler, Türkiye Cumhuriyeti'ne yürekten bağlı olmanın ötesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve asli sahipleridir,” dedi.Whatsapp Image 2024 08 11 At 16.00.51 (1)

Çevrecik Beldesi’nin Önemi

Konuşmasında Çevrecik Beldesi'nin tarihi ve kültürel önemine de değinen Bulut, bu bölgenin Alevi toplumunun mirasının yaşatıldığı önemli bir yer olduğunu belirtti. “Hubyar Sultan’ın nuruyla nurlanmış bu güzel coğrafyanın evlatları olarak gönülleri birleştirmek için bir araya geldiniz. Hepinize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz,” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Muhabir: Burhan Arar