Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat’ta toplu ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi için yeni müjdeleri ve yapılacak değişiklikleri açıkladı. Araçların revize edileceğini, ücretsiz binişlere ve tam biniş ücretlerine yapılacak destekleri anlattı.

Buna göre tüm ücretsiz binişlerde tam bilet üzerinden ödeme 17,5TL, indirimli biniş yapanların tamamı 17,5TL’ye belediye tarafından tamamlanacak.  Geriye kalan tam biniş 7,5 TL destekle 25 TL’ye tamamlanıp, sarı otobüsler için de 9 TL destekle 26,5 TL’ye tamamlanacak.

Belediye kirası olarak alınan kiralar normal hale getirilip cironun yüzde 2,5 kısmı uygulanacak. Sözleşme her yıl Belediye Meclisi tarafından revize edilecek.  Araç yaş sınırı 5 yaştan 10 yaşa çıkartıldı. Toplu Taşıma Yönetmeliği komple revize edilecek.

Tokat’ta toplu ulaşımda bu gelişmeler yaşanırken Tokat halkı da ulaşımla ilgili beklentilerini sosyal medya üzerinden dile getiriyor. Bu talepler arasında Raylı Sistem en çok talep edilenlerin başında geliyor.

Tokat’ta araç ve motosiklet sayısı fazlalığı ve yaşanan trafik sorunu Tokat’ın kentsel dönüşümden sonra öncelikli çözüm bekleyen konuları arasında. Vatandaş ise toplu ulaşımda Raylı sistem, otopark sıkıntısı, ulaşım ücretlerinin banka kartı ile ödenebilmesi gibi talepleri dile getiriyor.

Tokat'taki feci kazanın sürücüsü serbest! Tokat'taki feci kazanın sürücüsü serbest!

Raylı Sistem Projesinin Tokat’a uygulanıp uygulanamayacağı yıllardır tartışma konusu olmaya devam ediyor. Seçim dönemlerinde adayların vaatleri arasında da yer alan Raylı Sistemi halk Tokat’ta görmek istiyor. Ancak günlük yolcu sayısı, şehrin coğrafi yapısı gibi etkenler böyle bir projenin Tokat’ta uygulanabilirliği noktasında henüz kesinlik kazanmadı.

Tokat'ın denize açılan kapısı komşu il Samsun, toplu ulaşımda yıllar önce raylı sisteme geçmişti. 

Muhabir: Mihriban Koçaker