Umutt5

Türk Sanat Müziği'nin sevilen seserinden sanatçı Umut Akyürek, kızı ile ilgili kişisel instagram hesabından paylaştığı bir video ile şok açıklamalar yaptı. Kızının psikolojik rahatsızlıkları olduğunu daha önce belirttiğini hatırlatan Akyürek, bununla kalmadığını kızının madde de kullandığını belirterek olayın tehlikeli boyutlara ulaştığını anlattı. Sanatçı İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na sesimizi duyun çağrısı yaptı. 

Umutt (4)

Umut Akyürek'in şok eden ve sevenlerini üzen açıklamaları şöyle; "İyi akşamlar. Söze nerden başlayacağımı bilemiyorum. Çok düşündüm.Zaten nereden başlayacağımı bilemiyorum. Çok düşündüm. Daha önce de birkaç kez denedim bu videoyu sizlerle paylaşıp paylaşmamayı. Ama paylaşmak istiyorum artık. Çünkü bir yol bulamıyorum. Şöyle ki benim kızımla ilgili bir takım sorunlarım olduğunu zaten biliyorsunuz. Uzun yılların sonucunda bir programda dile getirmiştim psikolojik rahatsızlıkları olduğunu. Fakat aslında işin boyutları çok daha farklı, çok daha karmaşık. Çünkü maddede kullanıyor. Hem de çok bilinçsizce, tabii ki bilinçsiz olmaz ama adeta ölümüne çok kontrolsüzce, o da psikiyatri rahatsızlığından dolayı kendini frenleyemediği için hiçbir konuda Korkunç boyutlara vardı iş.

Tokat’ta jandarmadan sahte içki baskını Tokat’ta jandarmadan sahte içki baskını

Umutt (3)

Ben şu anda kendimi odaya kilitledim. İki gündür yoktu. Yine çok büyük bir kriz yaşıyor. Polis çağırmak zorunda kaldık. Daha önce defalarca çağırdık. Ne oluyor sonucunda? Hiçbir şey olmuyor. Polisler geliyorlar, dil döküyorlar. İşte en fazla götürüp nezarethanede işte bir ifade alınıyor falan filan. Bununla iyi bir çözüm. Olamıyor. Ay Allah'ım yarabbim. Biliyorsunuz kamuoyunu günlerdir meşgul eden, üst üste yaşadığımız olaylar var. Madde kullanan gençlerin maalesef karıştığı suçlar var. Gencecik bir polisimiz şehit oldu. İki genç kızımız katledildi. Hepsinin kökeninde de bu illet var. Çünkü bu çocuklar bakın aileler tarafından şikayet edilmişler defalarca. 27 işte 20 küsur suçları var. Ama hiçbir şey yapılmıyor. Bu insanlar adeta hani serseri mayın gibi artık kime denk gelirse ortalıkta özgürce geziyorlar. Benim çocuğum da bu durumda. Ben bir sanatçı olduğum halde gücüm yetmiyor. Reşit olduğu için kendi rızası olmadan Hastaneye yatıramıyorum. Bir mahkeme sürecimiz var. Onu aylardır bekliyoruz babasıyla. Çünkü korkuyoruz başına bir şey gelecek. Ya ölecek, ya öldürecek, ya bize zarar verecek. Babasına daha önce iki kez bıçaklı saldırıda bulundu. Bana defalarca darp etti beni. Çünkü bilincini kaybediyor. Bu madde denen şey öyle bir şey ki." sözleriyle yardım istedi. 

Umutt (2)

Umut Akyürek paylaşıma "Binlerce ailenin sesi olmak istiyorum" diyerek Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı'na "Bir çözüm bulun" diye seslendi. Akyürek, "Zaptedilemez kontrol edilemez her an suça karışması muhtemel bu gençleri evlatları başıboş bırakmayın! Başını alıp gidiyor iki-üç gün sonra bir canavara dönüşmüş olarak geliyor. Kapı baca cam çerçeve bırakmıyor. Biz dünyada cehennemi yaşıyoruz. Madden ve manen bitmiş vaziyetteyiz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Lütfen beni ve eşimi şuan telefonla aramayın. Şuanda çok büyük sıkıntı içindeyiz. Sadece sesimi ilgili makamlara duyurmamıza yardım edin "ifadelerini kullandı.

Melek

Sanatçı, 2021 yılında yaptığı bir açıklamada o dönem 16 yaşında olan kızı Melek Bal'ın hiperaktivite tedavisi gördüğünü ve okuluna ara verdiğini açıklamış, "2.5 sene önce de kızımın ruhsal problemlerinden dolayı hastane sürecimiz oldu. Kızımı hastaneye yatırdığım dönem ben de dibe vurdum" demişti. 

Muhabir: Mihriban Koçaker