Tokat’ta Serinlemek, Piknik Yapmak ve Mağara Keşfi Yapmak İsteyenler Buraya Akın Edecek! Tokat’ta Serinlemek, Piknik Yapmak ve Mağara Keşfi Yapmak İsteyenler Buraya Akın Edecek!

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem ve devam eden artçı sarsıntıların ardından vatandaşlar tedirgin bekleyişe geçti.

Sismik Aktivite ile İlgili Gök Cisimleri Arasındaki Geometriyi İzleme Araştırma Enstitüsü (SSGEOS Araştırma ve Eğitim) İstanbul’da bugün meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.

Sosyal medya platformu X’te SSGEOS Araştırma ve Eğitim sayfasında yapılan haritalı paylaşımda; “Güçlü Mw 6.2 Marmara Denizi'nde Bugün, en azından son 500 yıldır büyük depremler yaşamamış bir bölgede meydana geldi. Sarsıntılar 1509, 1766 ve 20. yüzyılda (1912-1999) batıda ve doğuda meydana geldi. Bugünkü olay bir öncü şok olabilir.”ifadelerine yer verildi. Ekran Görüntüsü 2025 04 23 161339

Muhabir: Mihriban Koçaker