Tokat'ta kesilen ağaçlara tepki: Kozalak düşüyor iddiası! Tokat'ta kesilen ağaçlara tepki: Kozalak düşüyor iddiası!

Diyarbakır ve Mardin'de can kayıplarıyla sonuçlanan yangınların ardından bugün İzmir, Sinop, Burdur, Aydın, Bingöl ve Elazığ başta olmak üzere yurdun dört bir yanında orman ve tarım arazilerinde çıkan yangın haberleri gündem oldu.
İzmir'de orman yangınına havadan ve karadan müdahale
İzmir'in Torbalı ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangına havadan ve karadan müdahale başladı. Yangın saat 15.37'de, Torbalı ilçesi Karakızlar Mahallesi'nde bulunan makilik alanda meydana geldi. Yangının ardından harekete geçen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri alevlere, 2 helikopter, 10 arazöz, 2 su ikmal ve 2 dozer ile müdahaleye başladı. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Tokat Haberyangın SinoppSinop’ta tarım arazisinde yangın
Sinop’ta meydana gelen yangında 2 buçuk hektar alan tarım arazisi, 1 samanlık ve ağaçlar yanarak zarar gördü. Yangın, Sinop'un Boyabat ilçesine bağlı Gökçeağaçsakızı köyünde bir tarım arazisinde meydana geldi. Rüzgarın da etkisiyle yangın geniş alana yayıldı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, orman arazözleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangında arazide bulunan ağaçlar ile birlikte 1 samanlık ve 2 buçuk hektar alan yandı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Tokat Haberyangın BurdurBurdur'da tarladaki yangın saman balyalarına sıçradı
Burdur’un Bucak ilçesinde tarlada başlayan yangının bir evin ahırına ve saman balyalarına sıçraması sonucu bin adet saman balyası kül oldu. Yangın, Bucak ilçesine bağlı Kestel köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, A.Ü.’ye ait evin yakınındaki tarlada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının kısa sürede büyümesi ile alevler A.Ü.’nün ahırına ve ahırın kenarında bulunan saman balyalarına sıçradı. Yangını görenler ahırda bulunan hayvanları tahliye ederken, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne de ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangında yaklaşık bin adet saman balyası, ahır, traktör römorku, küçük iş makineleri ve arı kovanları kül oldu.
Yangının çıkış nedenini belirlemek için inceleme başlatıldı.
Tokat Haberyangın Aydın1Aydın’da iki ayrı noktada yangın çıktı
Aydın Bozdoğan ve Koçarlı ilçesinde çıkan yangınları söndürme çalışmaları devam ederken, yangında evlerin zarar gördüğü belirtildi. Edinilen bilgiye göre Koçarlı Satılar Mahallesi’ndeki bir evde yangın çıktı. Alevler bitişikteki evlere sıçradı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edilirken, ekiplerin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Bir diğer yangın ise aynı saatlerde Bozdoğan’ın Pınarlı Mahallesi’nde çıktı. Ormanlık alana sıçradığı öğrenilen alevleri söndürmek için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.
 Tokat Haberyangın Bingöl 1

Bingöl'de yaklaşık 100 dönümlük tarım alanı yandı
Bingöl merkeze bağlı Kılçadır köyündeki tarım alanında yangın çıktı. Yangın nedeniyle yaklaşık 100 dönümlük alanın yandığı öğrenilirken, bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Alınan bilgilere göre yangın, merkeze bağlı Kılçadır köyündeki tarım alanında çıktı. Dumanların yükseldiğini gören yöre sakinleri, durumu Orman İşletme İl Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Bölgeye orman işletme ekiplerinin yanı sıra Bingöl ve Genç belediyesi itfaiye ekipleri de sevk edildi. Tarım arazisinde çıkan yangına 2 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 4 itfaiye, 2 su tankeri, 1 greyder, 1 loder ve 25 personel müdahale etti. Yangın nedeniyle yaklaşık 100 dönümlük alanın yandığı öğrenilirken, yangının söndürüldüğü öğrenildi. Bölgede soğutma çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi.
Tokat Haberyangın ElazığElazığ'da ahır ve kümes yangını: 15 keçi, 29 tavuk telef oldu
Elazığ'da ahır ve kümeste çıkan yangında 15 keçi, 29 tavuk telef oldu. İtfaiye ekipleri yangını söndürürken, tek geçim kaynağını bir yangında kaybeden Ümit Mutlu, telef olan hayvanlarının başında çaresizce olanları izledi.
Yangın, merkez Çatalçeşme Mahallesi 3594 Sokak üzerinde çıktı. Edinilen bilgiye göre, 45 yaşındaki Ümit Mutlu'ya ait ahır ve kümeste, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. O sırada evde olmayan Mutlu'nu komşuları durumu Elazığ İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri ahırı çevreleyen yangını uzun süren uğraşlar sonucu söndürürken, ahır ve kümeste bulunan 15 keçi ve 29 tavuk ise kurtaramadı. Yangın sonrası kullanılamaz müstakil evin bahçesinde olan ahır alanı kullanılamaz hale geldi. Tek geçim kaynağını bir yangında kaybeden Ümit Mutlu, telef olan hayvanlarının başında çaresizce olanları izledi.
Tokat Haberyangın KütahyaKütahya’da orman yangınlarına karşı seferberlik
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, muhtemel orman yangınlarına karşı alarma geçirildi. Müdürlük çalışanları, köyleri tek tek dolayarak, vatandaşların orman yangınlarına karşı daha duyarlı olmalarını istiyor. Camilerin minarelerinden halk anonslarla uyarılıyor. Ekipler, 30 Eylül tarihine kadar ormanların girişlerin yasak olduğunu belirten afişler asıyor.
Kütahya merkez Demirciören köyü muhtarı Halil Bayraktar, "Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin özverili çalışmaları bizleri sevindiriyor. Bilindiği gibi, Kütahya'da ormanlara girişler 30 Eylül tarihine kadar yasaklanmıştı. Bu sebeple denetimlerde yoğun şekilde devam ediyor. Muhtarlık olarak bizde her zaman ekiplerin yanındayız" dedi. Bayraktar, ormana giriş yağını ihlal edenlerin görülmesi durumunda 112 Acil Çağrı Merkezine haber verilmesini istedi.

Kaynak: İHA